Filistin'e tahammülü olmayan gazete hangisi?

Filistin'e tahammülü olmayan gazete hangisi?

Ciner yayın grubuna bağlı Gazete Habertürk'ün de Filistin'e ve Filistin davasına tahammülü olmadığı ortaya çıktı.

Habertürk gazetesi, Üsküdar Belediyesi'nin yıllar önce Filistinde bir duvar dibinde babasına sarılarak "aman" isteyen ve buna rağmen İsrail'li askerler tarafından şehid edilen minik çocuk "Muhammed Durra" anısına yaptığı parkı ve parkta Muhammed Durra gibi minik şehitlere atfedilmilş sözleri İsrail ağzı ile haber yaparak ağır bir dil ile eleştirdi.

Habertürk bir çok insansın park ismi ve parkta bulunan aforizmalar ile ilgili Üsküdar Belediyesi'ne şikayette bulunduğu ve buna rağmen herhangi bir düzenleme yapılmadığını yazdı. Ancak Üsküdar Belediyesi yaptığı açıklamada haberin tamamen asılsız ve saldırgan bir anlayışla yapıldığını açıkladı.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ: HABER YALAN
Park ile ilgili bu güne dek kendilerine herhangi bir şikayet gelmediğini bildiren Üsküdar Belediyesi, sadece Park açılışı sırasında bir vatandaşın parkın isminin neden Muhammed Durra olduğunu sorduğunu ve kendilerini bilgilendirdiklerini kaydetti.

BELEDİYEDEN BİLGİ ALINMAMIŞ
Bir çok basın kuruluşu, vakıf ve derneğin tepkisini çeken Ciner Yayın organı'na bağlı habertürk gazetesi'nin haberi yapmadan önce belediyeye bir telefon açıp bilgi alma zahmetinde bile bulunmadığı ortaya çıktı.

HABERTÜRK'ÜN ÇIKMAZI
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Atalay da gazetenin haberine tepki göstererek, parka; Filistinli Muhammed Durra'nın isminin verilmesinin takdire şayan olduğunu söyledi. Habertürk'ün art niyetli olduğunu kaydeden Atalay, aynı gazetenin medya kuruluşu olan Habertürk Televizyonu'nun Muhammed Durra'nın şehid edildiği görüntüyü kaç defa ekranlarında gösterildiğini sordu. Atalay, "Bu parka çocuklar geliyor da, Habertürk TV kanalını çocuklar izlemiyor mu?" dedi.
 

Etiketler :