Filistinli Alimler'den Mısır'a çağrı

Filistinli Alimler'den Mısır'a çağrı

Filistin Alimleri Birliği, Mısır'ın Yeni Yönetimini Ablukayı Kaldırmaya Çağırdı...

Filistin Alimleri Birliği, Mübarek rejiminin zulmüne karşı ayaklanan Mısır halkını devrimin başarılı olması dolayısıyla kutladı.

Filistin Alimleri Birliği,  konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, "Filistinli alimler geçtiğimiz günler boyunca, alimleriyle, politikacılarıyla, gençleriyle, yaşlılarıyla ve kadınlarıyla kardeş Mısır halkının devrimini Allah bu zalim ve diktatör rejimin devrilmesini nasip edene kadar yakından takip etti" ifadelerine yer verildi.

Mısır'da yeni oluşturulacak yönetimi Gazze Şeridi'ne kardeş gözüyle bakmaya ve geçiş kapılarını açarak Gazze'ye uygulanan ablukaya son vermeye davet eden Filistin Alimleri Birliği, "Bizim de, Mısır'ın da, Arap ve İslam ülkeleri halklarının da, dünyadaki tüm iyi insanların da düşmanı Siyonist işgalcidir" dedi.

Öte yandan, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinliler de Mısır'da Mübarek yönetiminin sona ermesini sevinç gösterileriyle kutladı.

En-Nasıra kentinde Mısır bayraklarıyla sokaklara dökülen yüzlerce Filistinli, Mısır halkına destek sloganları attı.

Deir Hanna beldesinde ise onlarca Filistinli Mübarek'in istifa ettiği haberiyle birlikte zılgıt çekerek Mısır halkının devriminin başarılı olmasını havai fişeklerle kutladı.

Etiketler :