Filistinli çocuklara ağır işkence

Filistinli çocuklara ağır işkence

Terör Devleti İsrail zindanlarındaki Filistinli çocuklara ağır işkence yapıyor...

İnsan hakları alanında faaliyet gösteren Sevasiye (Eşitlik) Merkezi “Filistin Çocuk Günü” münasebetiyle yayınladığı raporda, Siyonist işgal zindanlarında 400’den fazla esir çocuğun bulunduğunu belirterek, bu çocukların işgal güçleri tarafından her türlü işkenceye maruz kaldıklarını ifade etti.

 

Eşitlik Merkezi yayınladığı raporda, bütün insan hakları örgütlerinden, dünyadaki onurlu ve şerefli insanlardan ve UNESCO’dan işgal rejiminin Filistinli çocuklara karşı işlediği cinayetlere engel olmalarını, çocukların serbest kalıp toplumla bütünleşmeleri için işgal rejimine baskı yapmalarını,

 

Arap dünyasındaki çocuk haklarıyla ilgilenen kurum ve kuruluşlardan da Filistin’in yeni neslini işgalin zulmünden korumalarını istedi.

Eşitlik Merkezi hazırladığı raporda ayrıca şunları ifade etti: “İşgal rejimi Filistinli çocuklara insanlık dışı muamelede bulunuyor. İşgal güçleri, bütün semavi dinlerle beşeri anlaşma ve sözleşmelerin güvence altına aldığı hakları çiğneyerek Filistinli çocukların haklarına tecavüz ediyor. İşgal rejimi halen 400’den fazla Filistinli çocuğu zindanlarda tutuyor. Onların özgürlüklerini kısıtlıyor ve haklarını çiğniyor.

 

Hâlbuki kanunlar tutuklu çocukların en kısa zamanda işlemlerinin yapılıp salıverilmelerini öngörüyor. İnsanlık onuruyla bağdaşmayan cezalardan sakınılmasını istiyor. Bunların yanında yakınlarının tutuklu çocuklarla görüşebilmelerini ve durumlarını yakından görmelerini de öngörüyor.”

Etiketler :