Filistinli esirlere iftar zulmü

Filistinli esirlere iftar zulmü

İşkence Ramazan ayında da bitmiyor. Filistinli Esirler Elleri Kelepçeli Halde Yemek Yemeye Zorlanıyor.

Ramazan ayında da Filistinli esirlere karşı baskı ve zorbalıklarını sürdüren işgal yönetimi, Ramazan ayının bu sıcak günlerinde esirleri bir cezaevinden diğerine nakletmeyi sürdürerek, nakil esnasında iftarlarını açmalarını engelliyor.

İftarlarını açmalarına izin verdikleri esirlerin ise ellerindeki kelepçeleri çözmeyen işgalci gardiyanlar barbarlıklarını bir kez daha ortaya koydular.  

Esirlerden biri olayı Filistin Esirler Merkezi’ne şöyle aktarmış: “Nakab zindanından Ofer’e nakledilirken yirmi kadar esir Remle hapishanesinde bekletildik. Bizi alacak otobüsü beklemeye başladık. İftara yakın işgalci görevlilerin eşliğinde araç da geldi. Siyonist subaylardan araca binmeden önce iftar etmek istediğimizi söyledik. Fakat bu öneriyi reddettiler. Bunun üzerine askerlerle aramızda tartışma başladı. Bunun üzerine ellerimizi arkadan bağlayıp ancak bu şekilde iftar etmemize izin verdiler. Ellerimiz bağlı olduğundan bazı esirler iftarını tam açamadı ve yemek yiyemedi. Subaylardan ellerini çözmelerini istediysek de bunu kabul etmediler.”

Nakil esnasında tam sekiz saat araç beklediklerini söyleyen esir, bunaltıcı sıcakların yaşandığı şu günlerde bulundukları yerde klima ve vantilatör bulunmadığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :