Filistinli yetkililerden depremle mücadele eden Türkiye'yle dayanışma mesajı

Filistinli yetkililerden depremle mücadele eden Türkiye'yle dayanışma mesajı

Ramallah Valisi Leyla Gannam:“Allah'ın izniyle kurtarılanların sayısı daha da artacaktır. Her gün evlerini yerle bir eden, bir işgal altında yaşayan Filistin halkı, (Türkiye’de) bu evlerin yıkıldığını görünce büyük bir acı hissediyor”

KUDÜS (AA) - Filistinli yetkililer, parti yöneticileri ve vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Ramallah'taki Yunus Emre Türk Kültür Merkezine başsağlığı ziyaretinde bulunuyor.

Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer’in karşıladığı ziyaretçiler, hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının anısına Kültür Merkezinde açılan taziye defterine dayanışma notları yazıyor.

Bugünkü ziyaretçiler arasında Ramallah Valisi Leyla Gannam, Filistin Ulusal Girişim Hareketi Başkanı Dr. Mustafa El-Bergusi, Filistin-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Muhammed Cevher ve diğer yetkililer ile bazı vatandaşlar yer aldı.

- “Kalplerimiz bu zor zamanda sizinle birlikte”

Burada AA muhabirine konuşan Ramallah Valisi Gannam, “Türkiye ve Suriye'deki kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz. Allah'ın izniyle kurtarılanların sayısı daha da artacaktır. Her gün evlerini yerle bir eden bir işgal altında yaşayan Filistin halkı, (Türkiye’de) bu evlerin yıkıldığını görünce büyük bir acı hissediyor.” ifadelerini kullandı.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Başkanı Bergusi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türk hükümetine ve Türk halkına “en derin taziyelerini ilettiklerini kaydederek, “Dostumuz Türkiye’nin, halkıyla, imkanlarıyla ve güçlü iradesiyle bu zorlukları atlatacağına eminiz. Kalplerimiz bu zor zamanda sizinle birliktedir.” diye konuştu.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Filistin-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Cevher de “Bu deprem neticesinde hayatını kaybeden Türk vatandaşlarını şehit olarak görüyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.