Filistinliye gösteri de yasak

Filistinliye gösteri de yasak

Siyonist işgal ordusu Batı Yaka’nın birçok yerinde ayırım duvarını ve toprakların gasp edilmesini protesto eden Filistinlilere müdahale eti.

Siyonist işgal ordusunun, bugün Batı Yaka’nın birçok yerinde ayırım duvarını, toprakların gasp edilmesini ve yerleşim birimlerinin inşaatını protesto etmek için Filistinlilerin yaptığı gösterilere sert bir şekilde müdahale ettiği belirtildi.

İşgal rejiminin uygulamalarını, toprak gaspını, ayırım duvarı inşa etmesini, duvarla birlikte Filistinli çiftçilerin tarım arazilerine gitmelerinin engellenmesini protesto etmek için öğleden sonra Belin köyü halkının bölgeye gelen dayanışmacılarla birlikte düzenlediği gösteriye işgal askerleri sert bir şekilde müdahale etti. İşgal güçlerinin göz yaşartıcı bombalarla saldırdığı göstericilerden üçü yaralanırken, onlarcası boğulma tehlikesi geçirdi ve üç dayanışmacı da işgal askerleri tarafından tutuklandı.

Nalin’de de durum pek farklı değildi. Buradaki gösteriye de müdahale ederek bir gazeteciyle Kızılay çalışanlarından altı kişiyi tutuklayan işgal askerlerinin, tarım arazilerini ateşe vermeleri sonucu da 130 ağaç kül oldu.

Masara’da ırkçı ayırım duvarını protesto etmek için yapılan gösteriye sert müdahale eden işgal askerleri bir dayanışmacıyı yaralarken, işgalcilerin attıkları göz yaşartıcı bombalar nedeniyle onlarca kişi de etkilendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :