Filmlerdeki gibi öldürdüm

Filmlerdeki gibi öldürdüm

Eskişehir'de aynı aileden 6 kişiyi ayrı tarihlerde öldürdüğü iddiasıyla yakalanan zanlı İhsan Doğu'nun, bir yıldır plan yaptığı öğrenildi.

Eskişehir'de aynı aileden 6 kişiyi ayrı tarihlerde öldürdüğü iddiasıyla yakalanan zanlı İhsan Doğu'nun, bir yıldır plan yaptığı öğrenildi. İlk ifadesinde, hiçbir zaman kadın kıyafeti giymediğini belirten Doğu'nun filmlerdeki gibi davrandığını söylediği belirtildi.

Eskişehir'in Muttalip Beldesi'nde aralarında husumet bulunan aileden 6 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yakalanan zanlı, bir yıldır plan yaptığını ve filmlerdeki gibi davrandığını söyledi.

 

Jandarma ekiplerince suç aletleriyle yakalanan zanlı İhsan Doğu, 25 Ağustos'ta Toprak Ailesi'nden 4 kişiyi öldürdükten sonra yakalanıncaya kadar hazır yemekler yiyerek yaşamını sürdürdü. Üzerini cami tuvaletlerinde değiştiren ve yakalanmamak için her gün değişik bir elbise giyen Doğu, temiz giyinmeye dikkat etti. Asarcıklı Caddesi, Bayat Pazarı ile Eski Otogar gibi kent merkezinde ancak ıssız yerlerde saklanan Doğu, Toprak Ailesi'nden 6 kişiyi kendisine ve ailesine eziyet yaptıkları için öldürdüğünü itiraf etti. Saldırıları bir yıldır planladığı öğrenilen Doğu, suç aletlerini bir yıl önce aldığını, hiçbir zaman kadın kıyafeti giymediğini ifade etti.

 

YANLIŞ KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞ

 

Resmi işlemler için eşine bir yıl önce vekalet verdiği bilgisine ulaşılan Doğu'nun, ağustos ayındaki cinayetlerin ardından kayıplara karıştıktan sonra 12 Kasım'da ailesini merak ettiği için evine ticari taksiyle geldiği tespit edildi. Evinin saldırıya uğraması ve yakılmasına sinirlenip sürekli olay çıkaran Mehmet Toprak'ı öldürmek isteyen ancak yanlışlıkla kardeşi Sadık Toprak'ı öldürdüğünü belirten Doğu'nun, kolluk kuvvetlerine verdiği ifadede şunları söylediği bildirildi:

 

'HİÇBİR ZAMAN KADIN KIYAFETİ GİYMEDİM'

 

"Ya kendime sıkacaktım ya da onlara. Bir yıldır plan yapıyordum. Toprak ailesinin son iki yıl içerisinde aileme ve bana uyguladığı baskı nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başladım. İlk olayı gerçekleştirdiğim gece evde bulunan ve olayla ilgisi bulunmayan kişileri bir kenara ayırıp bana ve aileme zulmeden kişilere bu saldırıyı düzenledim. Hiçbir zaman kadın kıyafetiyle olay yerine gitmedim. Bir yıl önce kent merkezindeki bir kişiden 2 bin liraya iki tane otomatik pompalı tüfek aldım. Tabanca ise baba yadigarı. Filmlerde izlediğim gibi davrandım. Son olay öncesi Ziya Akın'ı iki kez çocuklarıyla birlikte gördüğüm halde ateş etmedim. Ancak en sonunda tek yakaladım ve öldürdüm." Zanlının, Akın'ı, Toprak Ailesi'ni yönlendirdiği için öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

 

 

Katliam hayvan pisliği yüzenden!..

 

Seri katil zanlısı İhsan Doğu, dün Eskişehir Adliyesi'nde 4 saat süren sorgulamasının ardından, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Zanlı İhsan Doğu, geniş güvenlik önlemleri altında Eskişehir H Tipi Cezaevine gönderildi. Doğu'nun mahkemeye verdiği ifadede, katliamla sonuçlanan anlaşmazlığın Toprak ailesinin büyükbaş hayvanlarının evinin önüne pislemesi yüzünden başladığını söyledi. Öte yandan Doğu'nun cinayetlerden bir süre önce bir bankadan 20 bin TL tüketici kredisi aldığı ve paraları katliam planı için harcadığı öne sürüldü.

 

Etiketler :