Filmlere taş çıkartacak dolandırıcılık

Filmlere taş çıkartacak dolandırıcılık

İcralık otobüsleri adım adım takip edip, müthiş vurguna imza attılar

İstanbul 'da, değme film senaryolarına taş çıkartacak türden bir dolandırıcılık organizasyonu ortaya çıkarıldı. İcralık otobüsleri adım adım izleyen çetenin yöntemi şöyle işletildi:

İcralık olan otobüsün sahibi ile anlaşıldı. Araç üzerindeki değerli parçalar çıkarıldı. Daha sonra trafikteki araç hakkında ihbarda bulunularak araç yakalatıldı. İcradan satışa konulan aracı 15-20 bin liraya kendileri aldılar; ellerinde bulunan malzemeleri tekrar araca taktılar ve aracı 150-200 bin liraya sattılar.

Türkiye genelinde faaliyet yürüten çetenin işleri, yakayı eve verdikleri ana kadar bu şekilde sürdü. Ağırlıklı olarak İstanbul 'da faaliyet gösteren 'çete üyeleri' Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin operasyonu sonrası yakalandı. Beş kişilik ekip Emniyet 'teki sorgularının ardından dün Adliye 'ye sevk edildi.

hurriyet.com.tr 'ye konuşan Emniyet kaynakları, gelen şikâyetler sonrası, söz konusu ekibi üç ayı aşkın bir süreden beri takip ettiklerini söyledi. Yapılan operasyon sonrası ikisi lüks otomobil ile 12 otobüsün ele geçirildiği ifade edildi. Çete üyelerinin elde ettiği haksız kazancın miktarı ise yapılacak detaylı inceleme sonrası ortaya konulabilecek.

BÜTÜN SÜRECİ ONLAR YÖNETTİ!

Yüz binlerce liralık haksız kazanç elde ettikleri tahmin edilen çetenin faaliyeti şu şekilde sürdü: Şebeke elemanları dolandırıcılık sırasında, önce üzerinde icra kararı bulunan otobüs ve otomobilleri tespit etti.

Daha sonra bu araç sahipleriyle irtibata geçen ve onlarla anlaşan şebeke, otobüs ya da otomobili Tuzla 'da bulunan tamirhanelerine çektirdi. Bu tamirhanede işe yarayan motor, şanzıman, koltuk gibi parçaları alınan araç daha sonra geriye kalan şase kısmının bir sokağa terk edildi.

Hazırlanan plan gereği, araca icra koyan icra müdürlüğünü telefonla arayan zanlılar aracın bulunduğu yeri tam tarif etti. Adeta hurda haline getirilen araca icra müdürlüğü tarafından el konmasının ardından şebeke elemanları bu kez bu araçla ilgili açılacak satış ihalesini takip etmeye koyuldu. İcra ihalesinin yapıldığı gün ihaleye alıcı olarak katıldılar.

15 BİNE ALIP 200 BİNE SATTILAR

İhalede otobüs ve ya da binek aracı 15 ile 18 bin lira karşılığında alan zanlılar daha sonra aracı aynı tamirhaneye getirip söktükleri parçaları bu kez yeniden takmaya başladılar. Kısa sürede aracı eski haline getiren zanlılar otobüsleri 150 bin ile 200 bin lira arasında pazarladı.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS DE VAR

Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada zanlıların bu yöntemle sattıkları iki lüks otomobil ile 12 şehirlerarası yolcu otobüsüne ulaşıldı. Gözaltına alınan turizm şirketi sahibi Yıldıray K. ile Yıldıray B., Ali B., Mehmet Y. ve Osman B. hakkında polis tarafından çete kurup nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla işlem yapıldı. Zanlılar işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.