Filonun amiralleri: Durmak yok

Filonun amiralleri: Durmak yok

Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım hareketini organize eden kuruluş temsilcileri, basın açıklaması yaparak son sözlerini söylediler...

Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım hareketini organize eden kuruluş temsilcileri, İsrail Filistin halkı üzerindeki ambargoyu kaldırana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım hareketini organize eden kuruluş temsilcileri İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’teki genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Yunanistan Ship to Gaza Hareketi Temsilcisi Dimitris Plinois, İsveç Özgür Gazze Hareketi Temsilcisi Dror Feiler, Özgür Gazze Haraketi Temsilcisi Greta Berlin ve Gazze Ambargosunu Kırma Avrupa Kampanyası Temsilcisi Khaled Turaani katıldı.

Temsilciler, İsrail ambargoyu kaldırana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.



Toplantıya Yunanistan’dan katılan Dimitris Plinois, “İsrail durumu değiştirmek istese de biz kesinlikle geri adım atmayacağız. İHH ile omuz omuza yeni hareketler organize etmeye devam edeceğiz. Yunanistan halkı olarak duyarlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.



İsveç Özgür Gazze Hareketi Temsilcisi Dror Feiler de “Ben bir Yahudiyim” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti: “Eski bir İsrail vatandaşıyım. Bir zamanlar İsrail ordusunda da bulundum. Filistin halkına yardım etmenin bir inanç meselesi olduğunu düşünmüyorum. Bu bir insanlık meselesidir.”

Feiler, elindeki belgeyi basın mensuplarına göstererek “Daha önce gemilerle Gazze’ye gitmek istediğimizde elimizdeki bütün fotoğraf makinelerini, bilgisayarları, kameraları alıp listelediler. Ve görüntüleri, kayıtları tek tek sildiler. İşte bu da onun belgesi” dedi.



İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise “Bizim en büyük savunmamız şeffaf olmamız, hiçbir şeyi gizlemememizdir. Ama İsrail, birçok şeyi gizliyor” dedi. İsrail’in uluslar arası açık sularda kendilerine saldırdığını ifade eden Yıldırım, “Biz hiçbir İsrail askerini öldürmedik. Ele geçirdiklerimizi de tedavi ettik ve geri teslim ettik. Ama İsrail askerleri, bizim 9 arkadaşımızı öldürdü. İsrail, bu krizi iyi yönetemedi. Bütün dünyaya meydan okudu. Şimdi birileri İsrail’i sorgulamak yerine bizi sorguluyor. Onlara, artık İsrail’in yanında yer almaktan vazgeçin diyorum. İsrailliler, beni sorguladıklarında ‘orada ne işiniz var’ diye sordular. Biz orada sizin kaybettiğiniz insanlığı arıyorduk” şeklinde konuştu.



Hukuki süreç devam ediyor

İsrail’e karşı her türlü hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Bu filoya gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olanlar, yaralananlar, sakat kalanlar, hapsedilen, işkence gören, eşyaları çalınan ve gasp edilenler ve her türlü hak ihlaline uğrayan, mağduriyet yaşayan kişi ve kuruluşların hukuki süreçlerinin takibi için bir çok ülkede gönüllü hukukçulardan oluşan hukuk ekipleri kurulmuştur. Ve bu çalışmalar koalisyonumuz tarafından da takip edilmektedir.”



ihh.org.tr

Etiketler :