Filyos'un derin sulara yuttuğu minibüs bulundu

Filyos'un derin sulara yuttuğu minibüs bulundu

Zonguldak Çaycuma'daki köprünün yıkılması sonucu Filyos Çayı'na düşen minibüs çıkarıldı. Sudan çıkarılan minibüste 3 cesede ulaşıldı.

Çaycuma’da Filyos Çayı’ndaki köprünün çökmesi sonucu suya düşerek kaybolduktan sonra bulunan minibüs, kıyıya çıkarıldı. Minibüste, 3 kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi.
Ekipler, akşam saatlerinde çöken köprüye yaklaşık 250 metre uzaklıkta Filyos Çayı’nın kenarında dipte metal parçası tespit etti. Yapılan incelemede parçanın minibüs olduğu belirlendi. Suyun yüzeyine çıkarılan minibüs, daha sonra vinçle kaldırılarak kıyıya alındı.

Kimlikleri belirlendi
Yaklaşık 5.5 saat süren çalışmayla sudan çıkarılan minibüste 3 ceset tespit edildi. Araçta sıkışan cesetler, ekiplerin çalışması sonucu çıkarıldı. Cesetlerin, sürücü İsmail Örenbaş, yolcular Alim Başören ve Mehmet Başören’e ait olduğu saptandı. Cesetler, Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Kayıp 10 kişi aranıyor
Cesetlerin çıkarılmasının ardından minibüste inceleme yapıldı. Yolcuları taşıyan minibüste pazar çantalarına rastlandı. Minibüsün ayrıca yolcu kapısının olmadığı tespit edildi. Diğer yolcuların, buradan çıkıp akıntıya kapılarak sürüklenmiş olabileceği belirtildi. Kayıp 10 kişiyi arama çalışmalarının süreceği belirtildi.

Yıldırım: İdari soruşturma açıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çaycuma’da Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesine ilişkin, idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, köprünün çöktüğü bölgede incelemelerde bulundu. Burada açıklamada bulunan Binali Yıldırım, köprünün neden çöktüğüne yönelik bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, ”Teknik çalışma bir yandan sürüyor, bir yandan da idari soruşturma başlamış durumda. Kaybolan ve muhtemelen hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olması dolayısıyla bir adli soruşturma da, eş zamanlı olarak başlamış durumda” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.