Fırat'ı öz annesi 5 yıldır görmüyordu

Fırat'ı öz annesi 5 yıldır görmüyordu

Sultangazi'de vahşice öldürülen küçük Fırat'ın öz annesiyle beş yıldır görüştürülmediği ve babasının eski eşine "Seni oğluna hasret bırakacağım, kokusuna hasret kalacaksın" dediği ortaya çıktı

Sultangazi'de boş arazide parçalanmış cesedi bulunan 9 yaşındaki Fırat Sezer Şanlıurfa'da yüzlerce kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Küçük Fırat'ın öz annesi Meryem Gül, oğlunun öldürüldüğünü televizyondan öğrendiğini söyleyerek 5 yıldır hiç bir şekilde oğluyla görüştürülmediğini ve telefonla dahi konuşturulmadığını anlattı.

Oğlunu öldürenlerin insan olamayacağını ifade eden Gül, 'Televizyonda Kayseri'de ölen çocuklara bakıyordum arkasından Fırat Sezer denince bir anda yıkıldım. Oğlumu kurbanlık koyun gibi beş parçaya ayırmışlar. Bunu Allah'ı, dini, kitabı olan insan yapmaz. Bunu yapan insanın kanı yok' diye konuştu.

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Oğluyla 5 yıldır hiç görüşemediğini anlatan gözü yaşlı anne, nasıl insanlarla yaşadığını da bilmediğini ifade etti. Olayla ilgili olarak eski eşinin de ihmali bulunduğunu, kendisinin ya da akrabalarının telefonla aranarak haberdar edilebileceğini dile getiren Gül, 'Bir çocuk 5 gün evden kayboluyor. İnsan çocuğunu sormaz mı? Canımın son damlasına kadar peşini bırakmayacağım. Böyle olacağını bilseydim alırdım yanıma. En azından üvey anneyle sorun yaşadığını söyleselerdi, Ama hep hasret koydu beni' dedi.

KOKUSUNA HASRET KALACAKSIN

Evli kaldığı süre zarfından eşinden şiddet gördüğünü anlatan Meryem Gül şunları söyledi: 'Eşim bana demirle vurur, tehdit eder, hortumla döverdi. Fırat'ı da döverdi. Bizi sokağa atardı. Komşunun verdiği ekmekle geçinirdik. Her gün şiddet, dayak. 3 sene ailemin yanında oturdum. Fırat'a bir yıl baktım. Sonra kardeşleriyle gelip aldı. 'Hasret edeceğim, kokusuna hasret kalacaksın' dedi. Telefonlarını sürekli değiştirdi, bir türlü ulaşamadım.'

TOPRAĞA VERİLDİ

Sezer ailesi tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenaze, Bakırköy Belediyesi tarafından Şanlıurfa'ya getirildi. Fırat'ın cenazesi, ilk olarak babaannesinin evine ardından da Yusuf Paşa Camii'ne götürüldü. Bu sırada annesi Meryem Gül, oğlunun tabutunu açıp yüzüne bakmak isteyince caminin dışına çıkarıldı. Küçük Fırat'ın cenazesi, Bediüzzaman aile mezarlığına götürülerek burada toprağa verildi.

 

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Parçalanarak öldürülen 9 yaşındaki Fırat Sezer'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Yıllardır yüzü göste-rilmeyen oğlunun cansız bedeniyle karşılaşan anne Meryem Gül tören sırasında sinir krizi geçirdi. Baba Necmi Sezer'in ise güçlükle ayakta durduğu öğrenildi.

Etiketler :