Firavunlar ve Karunlar dönemi kapanıyor

Firavunlar ve Karunlar dönemi kapanıyor

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Mısır ve Tunus da yaşanan olayları değerlendirdi

Firavunlar ve Karunlar dönemi kapanıyor

 
 

“Hiç kuşkumuz yok ki 21. yy. dünyada haksızlığa uğrayan mağdurların ve mazlumların yüzyılı olacaktır” diyen Kurtulmuş, “İnşallah dünya daha özgür bir dünya haline gelecek ve dünyanın kaynaklarını haksız yere sömürenlerin sömürüsüne son verilecektir” ifadelerini kullandı.

 

KRİZLER DEVAM EDECEK

 

Yaşananlar sadece Mısır'a ve Tunus'a özgü olaylar olmadığını söyleyen Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Bu yaşananlar bütün dünyayı saran medeniyet krizinin sonuçlarıdır. Önümüzdeki dönemde dünyadaki küresel dengesizlikler, su, enerji ve gıda krizi gibi yeni krizler sürecini doğuracaktır” dedi.

 

ZİHNİMİZ VE DUAMIZ MISIR HALKININ YANINDADIR

 

Yıllardır halklarının ensesinde boza pişiren, açlık ve sefalete mahkum eden Firavunların ve Karunların döneminin kapandığını dile getiren Kurtulmuş, “Biz bu anlamda Mısır'da halkın beklentilerini, taleplerini sonuna kadar destekliyoruz. Gözümüz, zihnimiz duamız Mısır ve Tunus halkının yanındadır” diye konuştu.

 

TÜRKİYE HALKLARDAN YANA TAVIR KOYMALIDIR

 

Türkiye’nin dünyanın sıradan herhangi bir ülkesi gibi davranamayacağını dile getiren Kurtulmuş, “Türkiye’nin tarihi ve coğrafi sorumlulukları vardır. Türkiye, Mısır ve Tunus halkından yana tavrını koymak zorundadır” dedi.

 

Mısır ve Tunus’ta yaşanan olayları değerlendiren Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Yaşananlar sadece Mısır'a ve Tunus'a özgü olaylar değildir. Dünyanın kaynaklarının gayri adil bir şekilde kullanıldığı, ülkelerin sömürüldüğü, halkların ezildiği, işbirlikçi yönetimlerle siyasal baskıların artırıldığı küresel sömürü döneminin doğal sonucudur” dedi.

 

Kurtulmuş, “Dünyada yaşanmakta olan küresel kaynakların adaletsiz kullanımı, gelir dağılımı adaletsizlikleri, gün geçtikçe artan yoksulluk, kitlesel açlık ve sefalet sadece bir yönetim sorunu olmayıp, bir medeniyet krizinin sonuçlarıdır. Biz, yıllardır yaklaşmakta olan bu tehlikeyi işaret ederek,1970'lerin başında petrol krizleriyle dünya nasıl sarsıldıysa 21.yy başında da gıda, su ve enerji krizleriyle dünyanın sarsılacağı uyarısını yapmıştık. Ne yazık ki bu gerçekleşmiştir” diye konuştu.

 

KRİZLER DEVAM EDECEK 

 

“Önümüzdeki dönemde dünyadaki küresel dengesizlikler, su, enerji ve gıda krizi gibi yeni krizler sürecini doğuracaktır” şeklinde konuşan Kurtulmuş, “Bugün dünyayı yöneten emperyalistler, bu aç gözlü sömürü politikalarına devam ederlerse önümüzdeki dönemde çok kapsamlı ve yaygın küresel krizlerin patlak vereceği açıktır. Mısır, Tunus, Cezayir, Mozambik gibi ülkelerdeki karmaşaların temelinde yatan da gıda fiyatlarındaki olağanüstü artışlardır. Bu kadar adaletsiz, "Dünyanın bütün kaynaklarını biz sömüreceğiz" diyen bir anlayışın, dünyada krizlerden başka bir sonuç vermeyeceği uyarısını tekrar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BÖYLE DEVAM EDERSE 21. YY ÇATIŞMALAR YÜZYILI OLACAK

 

Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Eğer böyle devam ederse önümüzdeki dönem yoksul güney ve zengin kuzey arasında çok ciddi çelişki ve çatışmaların olacağı bir yüzyıl olacaktır. Afrika'nın, Asya'nın, Latin Amerika'nın yoksul ülkeleri ekilebilir alanlarını, enerji kaynaklarını ve su kaynaklarını kaybedecekler. Fukaralık artacak, olağanüstü açlık ve kıtlık içersine girecekler. Bu sürdürülebilir bir sistem değildir. Dünyayı yönettiğini zanneden egemen güçler artık dünyadaki sömürü politikalarını gözden geçirmek zorundadırlar. Yaşananlar, yeni, adil ve özgür bir dünya sistemi kurulmasını zorunlu kılmaktadır”

 

MAĞDURLARIN VE MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

 

“Emperyalistler,  yeni emperyal politikalarını sürdürmek ve bu ülkelerdeki kaynakları sömürmek için diktatörleri iş başına getirdiler ve onlara bal kovalarını taşıttılar” diyen Kurtulmuş, “Bal kovalarını taşıtırken de, onların bir parmak bal almalarına izin verdiler. Artık bu dönem sona ermektedir. Aslında yıllardır halklarının ensesinde boza pişiren, açlık ve sefalete mahkum eden Firavunların ve Karunların dönemi kapanmaktadır.  Bugün olaylar Mısır'da ve Tunus'ta patlak verdi. Öyle görünüyor ki böyle olaylar devam edecek. Biz bu anlamda Mısır'da halkın beklentilerini, taleplerini sonuna kadar destekliyoruz. Gözümüz, zihnimiz duamız Mısır ve Tunus halkının yanındadır. Dünyada bütün mazlum ve mağdur bırakılan halkların yanındayız” dedi.

 

 

 

TÜRKİYE HALKLARDAN YANA TAVIR ALMALI

 

 

 

Has Parti Lideri Kurtulmuş,   “Bütün bunlar yaşanırken Türkiye, dünyanın sıradan herhangi bir ülkesi gibi davranamaz. Tarihi ve coğrafi sorumlulukları vardır. Bu sorumluluğu dolayısıyla Türkiye, bu bölgelerde yaşananları görmezden gelemez. Kuzey Afrika'da meydana gelen son gelişmeleri de bu çerçevede değerlendirmeliyiz. Türkiye’nin yaşanan gelişmeler karşısında tavrını açıkça koyması gerekir. Çok açıktır biz dünyanın her yerinde Türkiye'nin mazlumdan, mağdurdan yana davranmasını istiyoruz. Mısır ve Tunus halkının demokratik taleplerinin Türkiye tarafından da dile getirilmesinin zorunlu olduğuna inanıyoruz. Türkiye, Mısır ve Tunus halkından yana tavrını koymak zorundadır. Artık, Mısır ve Tunus'taki ve benzer ülkelerdeki diktatörlükler devam edemez. Emperyalistlerle böyle içli dışlı olan yönetimler artık bu halkların başında kalmamalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

 

HALKIN İSTEDİĞİ YÖNETİMLER İŞBAŞINA GELMELİ

 

 

 

Kurtulmuş, “Tunus ve Mısır'da özellikle halkın istediği istikamette bir yönetim işbaşına gelmelidir. Ancak, bu geçiş sürecinde yağma ve sivil halka karşı terör olaylarının olmamasını temenni ediyoruz. Aynı şekilde Mısır ve Tunus üzerinde etkisini kaybedeceği telaşına kapılan uluslararası güçlerin provokasyonlarına karşı Mısır ve Tunus halkının uyanık davranması bekliyoruz. Bu ülkelerin, diktatörlerinden kurtulurken, demokrasi adı altında yeni işbirlikçilerin eline düşmemesi için dua ediyoruz” dedi.

 

“Hiç kuşkumuz yok ki 21. yy. dünyada haksızlığa uğrayan mağdurların ve mazlumların yüzyılı olacaktır” ifadelerini kullanan Kurtulmuş,  “İnşallah dünya daha özgür bir dünya haline gelecek ve dünyanın kaynaklarını haksız yere sömürenlerin sömürüsüne son verilecektir” diye konuştu. 

 
 
 
 

 
 
 

Etiketler :