FİSKOBİRLİK, 7 yıl sonra alıma başladı

FİSKOBİRLİK, 7 yıl sonra alıma başladı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 7 yılın ardından fındık alımına başladıklarını belirterek, "Piyasada fındık 6 liradan satılırken biz 6,20 liradan alıp üreticimizin daha fazla kazanmasını sağl

Bayraktar, yaptığı açıklamada, gelecek haftadan itibaren Batı Karadeniz'de fındık alımına başlayacaklarını söyledi.

Birlik olarak sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını belirten Bayraktar, bu yıldan itibaren güçlü şekilde piyasada fındık alımı yaptıklarını anlattı.

"Geçen hafta Doğu Karadeniz'de alımlara başlamıştık" diyen Bayraktar, "Bu hafta da Batı Karadeniz'de alımlara başlıyoruz. Piyasada erken şekilde alımlarımızı yapıyoruz. Özellikle Ordu'dan gelen fındıkların alımını yapıyoruz. Tüccarın karşısında üreticimize bir alternatif oluşturma amacındayız. Bu sene piyasaya girdik ve üreticimiz de bu durumdan memnun" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda her şey yolunda gidiyor. Üretici, verdiği ürünün parasını istediği anda alıyor. Piyasada fındık 6 liradan satılırken biz 6,20 liradan alıp üreticimizin daha fazla kazanmasını sağlıyoruz. Ordu'da 5,80 lira olarak borsa fiyatı belirlendi ama biz peşin fiyata 6 liradan alım yaptık. Piyasanın bir miktar üstünde peşin parayla alım yapıyoruz.

Üreticimizin istediği şekilde ödeme modelleri oluşturduk ve buna göre çalışıyoruz. İsteyene alım anında, isteyene de yarısını peşin, yarısını da satış yaptıktan sonra veriyoruz. Burada da 50 kuruş farkla alımı gerçekleştiriyoruz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.