Fitre ve zekatlarınıza açık adres

Fitre ve zekatlarınıza açık adres

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er bir açıklamada bulundu...

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er bir açıklamada bulundu...


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, fitre ve zekatların Pakistan'daki sel felaketinden zarar görenlere gönderilebileceğini belirtti.

Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan'da meydana gelen sel felaketinde 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, milyonlarca kişinin evsiz kaldığını söyledi.

Bölgedeki şartların çok zor olduğuna işaret eden Er, selzedelerin yiyeceklerinin, giyeceklerinin ve meskenlerinin olmadığını dile getirdi.

Pakistanlıların büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Er, yaralara merhem olması amacıyla Türkiye'de bir yardım kampanyası başlatıldığına dikkat çekti. Er, şöyle devam etti:

'Yaşanan dramı televizyonlardan görüyoruz. Her türlü şeylerini kaybettiler. Evleri barkları yok. Tarım arazileri sular altında kaldı, yiyecekleri yok. Onlar muhtaç değil de kim olacak? Vatandaşlarımız zekat ve fitrelerini rahatlıkla yardım için belirlenen hesap numaralarına yatırabilirler. Yapacak başka bir şey yok. Zekat ve fitrelerimizi Pakistanlı kardeşlerimize verebiliriz. Buradaki kardeşlerimizin ızdırabının giderilmesi için yardım kampanyasına vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz.'

Etiketler :