Fiyapı İnönü'de dev kapışma 20.00

Fiyapı İnönü'de dev kapışma 20.00

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu son hafta maçında Beşiktaş Fi-Yapı İnönü Stadı'nda Trabzonspor'u ağırlıyor. Bu maç sonunda iki devden biri kupaya veda edebilir.

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu 5. ve son hafta maçında, Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 20:00'de Fiyapı İnönü Stadı'nda yapılacak. TRT 1'den naklen yayınlanacak mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Bu zorlu maçı Sporx Canlı Anlatım Servisiüzerinden de takip edebilirsiniz.

Grup maçlarına Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan 1-0 mağlubiyetlerle başlayan ancak daha sonra Konya Torku Şekerspor ve Manisaspor'u aynı skorla 3-2 yenerek iddiasını sürdüren siyah-beyazlı takım, güçlü rakibi Trabzonspor'u mağlup ederse diğer maçın sonucunu beklemeden adını çeyrek finale yazdıracak. Siyah-beyazlı takım, beraberlik veya yenilgi halinde ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un aynı saatte deplasmanda Manisaspor ile oynayacağı maçın sonucunu bekleyecek. Siyah-beyazlı takım, Trabzonspor maçında beraberlik veya yenilgi aldığı takdirde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un Manisaspor'a mağlup olmasını bekleyecek. Trabzonspor ise alacağı bir beraberlikle tur biletini alabilecek. Trabzonspor maçı kaybederse, aynı saatte oynanacak maçta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un deplasmanda Manisaspor'a yenilmesini ya da maçın berebere bitmesini bekleyecek.

Son maçlar öncesi lider Trabzonspor'un 7, Beşiktaş'ın 6, son maçta iddiası olmayan Manisaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan G.Antep BŞB.nin ise 5 puanı bulunuyor.


SAKATLAR

Beşiktaş'ta Trabzonspor maçı öncesi Nihat, Rüştü ve Sivok'unsakatlığı bulunuyor. Sivok'un iyiye gittiği, ancak tedavisinin sürdüğü ve ligde hafta sonundaİstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanacak maça yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi. Nihat'ın ise tedavisinin sürdüğü ve 28 Ocak Cuma günü yapılacak kontrolün ardından koşulara başlayıp başlamayacağına karar verileceği ifade edildi.

Bu arada, bel ağrısı çeken Rüştü'nün tedbir amaçlı tedavileri sürüyor. Maç günü de tedavi görecek tecrübeli kalecinin durumunun bu tedavilerin ardından değerlendirileceği öğrenildi.

Tam kadro İstanbul'a giden Trabzonspor ise ideale yakın bir kadroyla sahada yer alacak ancak teknik patron Şenol Güneş'in, pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçını düşünerek ilk 11'de bazı değişiklikleri yapabileceği de gelen bilgiler arasında...

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ

Cenk
Hilbert
İbrahim Toraman
Ersan
İsmail
Ernst
Guti
Simao
Quaresma
Nobre
Almeida

TRABZONSPOR
Onur
Serkan
Giray
Glowacki
Cale
Selçuk
Engin
Yattara
Jaja
Burak
Umut

STAT: Fiyapı İnönü
SAAT: 20:00
HAKEM: Cüneyt Çakır
YAYIN: TRT 1
TRABZONSPOR 16 MAÇTIR YENİLMİYOR

Bu sezon lig ve kupada yaptığı son 16 maçta yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, bu ünvanını Beşiktaş maçında da sürdürmeye çalışacak. En son yenilgisini 130 gün önce 17 Eylül'de sahasındaManisaspor'a karşı 3-1'lik sonuçla alan Karadeniz ekibi, söz konusu maçlarda 12 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

BOBO, SON BEŞ YILDA TRABZONSPOR'A 7 GOL ATTI

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, bugüne kadar Trabzonspor filelerini 7 kez havalandırıdı. Siyah Beyazlı takıma transfer olduğu 2005-2006 sezonunun devre arasından itibaren Beşiktaş'ın Trabzonspor oynadığı karşılaşmalarda 6'sı Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 7 gol atan Bobo, yarın da forma şansı bulması halinde Siyah Beyazlı takım adına gol yollarında etkili olmaya çalışacak.

ÜSTÜNLÜK BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş ile Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yapacakları maç ile birlikte tarihte 108. kez birbirlerine rakip olacaklar.

11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 38 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 107 karşılaşmanın 44'ünüBeşiktaş, 39'unu Trabzonspor kazanırken, 24 maçta beraberlikle sonuçlandı. Siyah Beyazlı takımın toplam 144 golüne, Trabzonspor 117 golle karşılık verdi.

Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı. Beşiktaş ayrıca 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995 sezonundaki lig maçında da rakibini 4-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 7 Ağustos 1988'de SerdarBali'nin jübile maçında 4-1 ve 2003-2004 sezonunda Trabzon'daki lig maçında 3-0'lık sonuçlarla aldı. 

Etiketler :