FLAŞ Aranan bölgede fırtına başladı

FLAŞ Aranan bölgede fırtına başladı

Jandarma yetkilileri, Göksun-Çardak arasında asker, korucu ve vatandaşlar arama yapıyor. Helikoptere ulaşılamadı, bölgede fırtına başladı.

Jandarma yetkilileri, Göksun-Çardak arasında asker, korucu ve vatandaşlar arama yapıyor. Helikoptere ulaşılamadı, bölgede fırtına başladı.

Ekiplerin yoğun kar ve fırtna nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorluk çektiği belirtiliyor.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE, SİVİL HELİKOPTERLERİN YERİNE, ASKERİ HELİKOPTERLERİN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİĞİ BİLDİRİLDİ

Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken düşen ve içinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düştüğü bölgeyde olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil helikopterlerin yerine, askeri helikopterlerin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

AA muhabirinin Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında Hacı Ömerli Köyü mevkisinde düştüğü belirlenen helikoptere ulaşılması için sürdürülen çalışmalar, hava koşulları ve arazi şartları nedeniyle olumsuz etkileniyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil helikopterlerin yerine, donanımlı askeri helikopterlerin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı Kahramanmaraş'tan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin olay yerine sevk edildiğini bildirdi.

GÖKSUN DEVLET HASTANESİ YETKİLİLERİ: BİZ TEYAKKUZ HALİNDE BEKLİYORUZ

Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken düşen ve içinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikoptere ulaşılamadığı bildirildi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Devlet Hastanesi yetkilileri, ''Helikopter kazasında yaralanan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve helikopterdeki diğer kişilere ulaşılıp ulaşılmadığı konusunda net bir bilgimiz yok. Ancak yaralıların hastanemize getirilmesi ihtimaline karşılık, bütün hazırlıkları yaptık ve teyakkuz halinde bekliyoruz'' dediler.

Hastane yetkilileri, partililerin, Yazıcıoğlu ve helikopterdeki diğer kişilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi almak için telefonla sürekli arandıklarını da kaydetti.

TBMM BAŞKANVEKİLİ PAKDİL: ARAMA ÇALIŞMALARI HALA DEVAM EDİYOR

TBMM Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli köyünde bulunan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Malatya, ve Adana'dan gece görüşü olan helikopterlerin olay yerine intikal ettirildiğini söyledi.

Pakdil, ''Arama çalışmaları hala devam ediyor. Umarım, helikopterde bulunan herkesin sağlık durumu iyidir'' diye konuştu.


AA

Etiketler :