Foça'daki şehitlerin isimleri caddelerde yaşaycak!

Foça'daki şehitlerin isimleri caddelerde yaşaycak!

Foça'da teröristlerin düzenlediği çifte bombalı saldırıda şehit askerlerin isimleri, kentteki iki büyük caddeye verilecek.

İzmir'in Foça İlçesi’nde, geçen 9 Ağustos’ta PKK’lı teröristlerin, askeri servis aracının geçişi sırasında düzenlediği çifte bombalı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen ve Bahriye Er Özkan Ateşli’nin adlarının kentteki iki büyük caddeye verilmesi gündeme geldi. Konunun bayramdan sonraki ilk Belediye Meclis toplantısında görüşülüp karara bağlanacağı öğrenildi.

Foça’daki Değirmenlik Caddesi’nde geçen 9 Ağustos’ta, PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen çifte bomba, askeri servis otobüsünün geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada, Bahriye Er Özkan Ateşli olay yerinde, Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen tedavi gördüğü hastande şehit düşerken, 1’i sivil 10 kişi de yaralandı. Saldırının ardından adeta ayağa kalkan Foçalılar, hemen her gün çeşitli eylemlerle terörü protesto etti. Şehitlerin aileleri için kampanyalar düzenlendi.

Şehitlerinin adlarının ilçede yaşatılmasını isteyen Foçalılar, Ramazan Bayramı’ndan sonra isteklerine kavuşacak. Foça Belediye Meclisi’nin bayram sonrası ilk toplantısının ana gündeminin şehitlerinin adlarının yaşatılması olacağı öğrenildi. Meclisin iki ayrı seçeneği değerlendirerek karara bağlayacağı bildirildi. Seçeneklerden birinin, olayın meydana geldiği Değirmenlik Caddesi’nin adının Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesi, diğerinin de bir noktada kesişen Değirmenlik ve Mersinaki Caddeleri’ne Şehit Hasan Furkan Özmen ve Şehit Özkan Ateşli adlarının verilmesi olduğu kaydedildi.

Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, Foça ve Foçalılar olarak çok üzgün olduklarını, şehitlere vefa borcunu biraz olsun bu şekilde ödemek ve adlarını ilçede ilelebet yaşatmak istediklerini ifade etti. Başkan Demirağ, “Biri Mersin’den, diğeri İstanbul’dan gelen iki evladımızı yitirmenin tarif edilmez acısını yaşıyoruz. Onlar artık Foçalıların, bizlerin evlatları oldu. Bu vatan için canlarını feda edenlerin arasında, yerlerini aldılar. Adlarını caddelerimize vererek onları yaşatmak istiyoruz. 22 Ağustos Çarşamba günü grubumuza, 3 Eylül’de de ilk toplantımızda meclise konuyu sunacağım” dedi.

Başkan Demirağ, kararın alınmasının hemen ardından düzenlenecek törende, cadde plaketlerini Foça’da misafir edecekleri şehit ailelerinin çakmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.