Forbes Life Dergisi'nde ayın konusu İstanbul

Forbes Life Dergisi'nde ayın konusu İstanbul

Kozmopolit yapısı, kültürel zenginlikleri ve Nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan alışveriş festivali ile gündemden düşmeyen İstanbul, bu kez Amerika’nın ünlü dergisi Forbes Life’a kapak oldu.


Geçtiğimiz Haziran ayında Kültür ve Turizm Bakanlığınca ağırlanan Forbes Life dergisi baş editörü Ann Abel'in kaleme aldığı ve fotoğraf sanatçısı Tim Clinch'in fotoğrafladığı "Baştan Başa İstanbul: Yeni Uluslararası Stil Merkezinde Seyir" başlıklı 9 sayfalık haberde İstanbul'un tarihi mekanlarının yanı sıra alışveriş olanaklarından da bahsediliyor.

Yazıda, İstanbul'un tarihi mirasının tıpkı baklava katmanları gibi olduğu vurgulanarak Roma, Bizans ve Osmanlı kökenlerinden söz edilirken, eski İstanbul bölgesi, Haliç, Boğaziçi ve Asya yakasından bahsediliyor ve tarihi mekanlara ve alışveriş merkezlerine ilişkin bilgi veriliyor.


Günümüzde İstanbul'un, G20'nin en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi Türkiye'nin amiral gemisi olduğundan söz edilerek, "İstanbul'un sunduğu en iyiler" nitelemesiyle, yeme-içmeden mücevherata, giyimden ev tekstiline ve tasarımdan kalınacak mekanlara kadar öne çıkan çeşitli markalar tanıtılıyor.


Aylık 920.000 tirajı bulunan derginin "All Around İstanbul" başlıklı yazısına internet üzerinden de ulaşılabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :