Formula 1'de yanlış hesapdan dönüldü

Formula 1'de yanlış hesapdan dönüldü

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sinde önce 3. olan, ancak 25 saniye cezası verilerek 12. sıraya düşürülen Toyota'nın İtalyan pilotu Jarno Trulli, yarış komiserlerine ''yanıltıcı bilgi veren'' McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu L

Uluslararası Motor Sporları Federasyonu'ndan (FIA) yapılan açıklamaya göre, geçen sezonun şampiyonu Hamilton ve takımı McLaren Mercedes, Avustralya Grand Prix'sinden sonra yarış komiserlerine ''yanıltıcı'' bilgi vermeleri nedeniyle yarıştan diskalifiye edildi.

Avustralya Grand Prix'sinden 4 gün sonra, sıralama hakkında yeni bir bulguya ulaştığını belirten FIA, Albert Park'ın yarış komiserlerini Malezya'ya çağırdı. FIA'nın açıklamadığı ''yeni bulgu''nun, Toyota ve McLaren Mercedes takımlarının telsiz görüşmeleri olduğu belirtilirken, Hamilton ve McLaren'in yarış sonrası açıklamalarının, telsiz görüşmeleriyle uyuşmadığı iddia edildi.

Yarışın 55. turunda meydana gelen kazanın ardından piste giren güvenlik aracından sonra ''sollama'' yaptığı gerekçesiyle, Toyota'nın İtalyan pilotu Jarno Trulli'ye 25 saniye cezası verilmiş, bu ceza nedeniyle üçüncülükten olan İtalyan pilot, 12. sıraya gerilemişti. Hamilton da Albert Park'ta finişi 4. sırada geçmiş olmasına karşın Trulli'nin cezası nedeniyle otomatikman 3'üncülüğe yükselmişti.

Bu durumda sıralamadan çıkarılan Hamilton ve takımının puanları silindi. Yeniden 3. ilan edilen Trulli ise 6 puan kazanırken, takımı Toyota da 11 puanla 2'nciliğe yükseldi.

Etiketler :