Fotoğraflarla Tosya Sergisi

Fotoğraflarla Tosya Sergisi

Başkentte Kastamonu Günleri etkinliği içerisinde Demirbaş’ın çektiği Kastamonu’nun Tosya ilçesi fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor.

12 - 17 Mart 2010  Başkentte Kastamonu Günleri etkinliği içerisinde Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Demirbaş’ın çektiği Kastamonu’nun Tosya ilçesi fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor. Düzenlenen  5 günlük etkinlikte Tosya ilçesine ait tarihi ve güzelliklerinin yanı sıra  yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bazı mesleklerin de fotoğraflarını görebilirsiniz.

 

Tosya Belediyesi’nin 2009 yılında daveti üzere Tosya ilçesini tanıtım ve kitap için fotoğrafladığım çalışmalardan derlenen, ilçenin doğal güzellikleri, eski ve tarihi konakları, bağ evleri, çeltik üretimi, el sanatları ve çehresi değişmeye başlayan Tosya’nın günümüz görüntülerinin yer aldığı 70 adet fotoğraftan oluşan sergiye şimdiden binlerce vatandaş görme imkânı buldu.

 

Sergi Yeri:

Yer:  Atatürk Kültür Merkezi Hipodrum/ANKARA

Açılış: 12 Mart 2010  Cuma      Saat 14:00

Kapanış: 17 Mart 2010  Çarşamba   Saat 18:00

 

Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Demirbaş Kimdir?

 

Sanatçı 1964 yılında Ankara’da doğdu. Fotoğrafa ve güzel sanatlara olan ilgisi ilkokul yıllarında başlar. Esas mesleki reklamcılıkta uzunca bir süre çalışmalarda bulundu. Çok iyi derecede kalem ve fırça üzerine sanatkar ve nakkaştır. Sanatçı için fotoğraf önce gezi niteliği taşırken zamanla ilgisi daha ciddi çalışmalar yönelmesine neden oldu. 1986 yılından bu yana fotoğrafta hep belgesel tarz çalışmalar ilgisini çekti ve severek bu analanda fotoğraf üretmeye başladı.

 

Silinmek üzere olan tarihi mesleklere ilişkin 5 ana proje olarak tasarladığı fotoğraf çalışmalarının sergisi çalışmaları 7 yıl boyunca devam etti. İlk projesi 15 Temmuz 2008 yılında tamamlayan sanatçı ikincisini ise 23 Ağustos 2008’de tamamladı.

Etiketler :