Fotoğraftaki kişi doğruladı

Fotoğraftaki kişi doğruladı

Fotoğraftaki kişi doğruladı: PKK'ya üyelikten hapis yattım, Murat çok samimi arkadaşım

Vakit'in “Başbuğ'un oğlu PKK sanığı ile” haberi gündeme bomba gibi düştü. PKK sanığı Hasan Lala ile Başbuğ'un oğlu Murat'ın arkadaş olduklarını her iki taraf da doğruladı.

Genelkurmay'dan “yalanlama” adı altında yapılan açıklamada Başbuğ'un oğlu Murat Başbuğ ile PKK sanığı Hasan Lala'nın yan yana çekilmiş fotoğrafı “üç yıl önce bir arkadaş grubu ortamında çekilen bir resimdir” denilerek doğrulandı. Genelkurmay açıklamasında ayrıca “Kişiye ilişkin iddialar ise 16 Nisan 2009 tarihli İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yazısından öğrenilmiştir” denildi.

Vakit'in haberi de Emniyet ve Savcılık kaynaklarına dayandırılıyordu. Şubat 2010'da gözaltına alınan Hasan Lala adlı kişi PKK'ya üyelikten yargılanıyor ve 12 ay tutuklu kalmıştı. Genelkurmay açıklamasında bu hususa değinilmemesi dikkat çekti. Vakit'in sözkonusu haberi şöyleydi: “Nisan 2009'da İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik İstanbul'da yapılan operasyonda yakalanarak cezaevine konulan Burhan kod adlı Hasan Lala adlı teröristin evinden, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un oğlu Murat Başbuğ ile çekilmiş bir fotoğraf çıktı. Hasan Lala adlı terörist ifadesinde Murat Başbuğ'la arkadaş olduklarını iddia etti.”

HASAN LALA DA: EVET HAPİS YATTIM, MURAT ARKADAŞIM
Görüştüğümüz Hasan Lala da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alındığını, PKK üyeliği suçlamasıyla yargılandığını, 12 ay hapiste yattıktan sonra serbest bırakıldığını, Murat Başbuğ'un çok yakın arkadaşı olduğunu kabul etti.

TUTUKSUZ YARGILANIYOR
Şu an serbest olan Hasan Lala'nın PKK'ya üyelikten davasının sürdüğü, tutuksuz yargılandığı öğrenildi.

DİĞER İKİ İSİM EVET PKK'LIYMIŞ AMA BEN DEĞİLİM
Hasan Lala, kendisiyle birlikte aynı operasyonda gözaltına alınan Melike kod adlı Hacer Nar ve Ali kod adlı Yılmaz Ayyıldız'ın ise PKK'lı olduklarını, bu isimleri tanımadığını, kendisinin onlarla bir ilgisinin olmadığını savundu. Lala “Diğer elemanların örgüt üyeliği ortaya çıktı. Onlar doğru. Onların örgüt üyesi olduğu doğru ama benim ilgim yok. PKK'lılara ait dokümanlar benim evimde çıktığı iddia edildi ama evimde böyle bir şey olmadığını ispat ettim. Benim internet bağlantım bile yok. Öteki kadın örgüt üyesiymiş sonradan itirafçı oldu. Her şeyi anlattı, benim alakam olmadığını anlattı. Bana iftira edildi. Terörle bağlantılı gibi göstermeye çalıştılar” dedi. Lala, iddianamede bilgisayarından çıktığı belirtilen PKK'yla ilgili dokümanları da yalanlayarak “Normalde bu fotoğrafların çıktığı denilen site Ankara'da 2008'de kapatılmış site. Bilgisayarda Türkiye üzerinden girilmiş gibi görünüyor” diye konuştu.

MURAT BANA YARDIMCI OLDU
Lala, Murat Başbuğ'un “gözaltına alınması ve hakkındaki suçlamalardan” haberdar olduğunu da söyledi. Lala şunları söyledi: “Benim başıma gelenler hakkında bilgileri var. Hatta bana yardımcı oldular. Emniyete kadar geldiler. Beni çok iyi tanıyorlar. Murat bey de dosyayı gördü. Çok komik buldu iddiaları.”

*** 

GENELKURMAY AÇIKLAMASI
1. Bugün, bir gazetede Murat BAŞBUĞ'a ilişkin bir haber ve fotoğrafa yer verilmiştir.
2. Bu fotoğraf, üç yıl önce bir arkadaş grubu ortamında çekilen bir resimdir. Haberde yer alan hususlar ise gerçeği yansıtmamaktadır.
3. Kişiye ilişkin iddialar ise 16 Nisan 2009 tarihli İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yazısından öğrenilmiştir.
4. Ayrıca aynı yazıda, bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilebilecek muhtemel güvenlik risklerine karşı gerekli koruma tedbirlerinin alınmasına dikkat çekilmiştir.
5. Konuyu başka bir zemine çekerek, istismar etmek isteyenler hakkında gerekli yasal işlemlere başvurulacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

habervaktim

Etiketler :