'Fransa İslami Cumhuriyet olacak'

'Fransa İslami Cumhuriyet olacak'

Romalı Katolik bir kardinal Vatikan’da Ruhani Meclis’te izlettirdiği İslam karşıtı videoyla Avrupa’yı İslam’ın hızla yayılmasına karşı uyardı.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, ‘Müslüman Demografik’ adıyla gösterilen 7 dakikalık video klip kardinal Peter Turkson’un konuşması sırasında 262 rahibe izlettirildi.

Vatikan merkezli Adalet ve Barış Konseyi’nin Başkanı kardinal Turkson’un gösterdiği video sadece İslam karşıtı değil, aynı zamanda bir korku filmi gibi İslamofobi yaratabilecek cinsten.

YouTube üzerinde 13 milyondan fazla izlenen klip ilk olarak ismi belirsiz bir kullanıcı tarafından yüklenmiş. Çeşitli Avrupa ülkelerinin İslamiyet’e geçeceğini söyleyeyen videoda, “Sadece 39 yıl içerisinde, Fransa İslami bir Cumhuriyet olacak” ifadesi yer alıyor.

Gazeteciler için brifing veren Peder Thomas Rosica klibin üç haftalık konferans süresince kışkırtıcı bir etki yaptığını dile getirdi.

Kardinal Turkson ise konuşması sırasında özellikle bir Vatikan buluşmasında neden videoyu gösterdiği konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

'FRANSIZ KADINI 1, MÜSLÜMAN KADINI 8 ÇOCUK DOĞURUYOR'

Videoda yer alan konuşma metninde özellikle Avrupa’daki doğurganlık oranlarına değiniliyor. Videoda Fransız kadınların ortalama 1.8 çocuğunun olduğu, buna karşılık Fransa’daki Müslüman kadınların ortalama 8.1 çocuğunun olduğu belirtiliyor.

ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı bir araştırmadan yola çıkan videoda 2010 yılında Avrupa’da 2.18 milyar Hristiyan olduğu bunların yarısının ise Katolik olduğu belirtiliyor. Müslümanların toplam sayısının ise 1.6 milyar olduğu vurgulanan videoda Müslüman nüfusundaki artış hızının yüzde 35’e yükseldiği ve 2030 yılında 2.2 milyar Müslüman nüfusu olacağına dikkat çekiliyor. (gazetevatan.com)

İŞTE AVRUPA'YI KORKUTAN VİDEO:




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.