Fransa'da Fransız Müslüman olmak

Fransa'da Fransız Müslüman olmak

Fransa'da İslamiyet'i seçen binlerce gençten biri olan Justine çok mutlu..

Günümüzde Avrupa'da tam 45 milyon Müslüman yaşıyor. Bu rakamın içinde birkaç milyonu bulan "din değiştirmiş Avrupalılar gerçeği"ni de belirtmek gerekiyor.

ARKADAŞI VESİLE OLDU

Fransız asıllı Müslümanlardan birisi olan Justine de Avrupa'da yükselen İslam'ın yeni yüzünü temsil edenlerden. Fas asılı kız arkadaşı sayesinde sessizce İslam'la tanışan Justine şimdi 22 yaşında... 17 yaşından bu yana doğru yolu bulmak için çalıştığını belirten Justine, "Arkadaşım Müslümanlığını yaşıyordu, ben ise boşlukta gibiydim. Bana karşı çok kibar ve sevecendi. Böylece bu kültürle ilgilenmeye başladım ve İslam'la tanıştım. Kitaplar okudum. Ailemden gizli olarak ilk şahadet getirdiğimde olağanüstü hiçbir şey olmadı. Her şey normaldi. İkinci sefer söylediğimde gerçekten ne dediğimi biliyordum. Çünkü Müslüman arkadaşlarım sohbetlerinde beni bilgilendirdiler. Bu gelişmelerden sonra Allah'a daha yakın olduğumu hissetmeye başladım" diyor.

DUALARI EZBERLEMEYE ÇALIŞIYOR

İslam üniversitesine kaydını yaptıran?Justine, 5 vakit namazını ihmal etmiyor. Fıkıh konusunda bilgilerini geliştirmeye çalışan?Justine, evindeki aynasının önüne iliştirdiği duaları ezberlemeye çalışıyor.

 

Bir Faslı ile evlenen Justine şimdi çok mutlu.

AİLESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Justine, Müslüman olduktan sonra ailesi ve yakınlarından aldığı tepkileri nezaketle karşıladığını belirterek "Annem, babam ve erkek kardeşimin tepkilerini ilk üç hafta aşmaya çalıştım. Önce annem öğrendi Müslüman olduğumu, ilk duyduğunda çok sinirlendi. Fakat tam tersine, benim ona bir anne şefkati ile yaklaşmam, onun üzerinde etkili oldu. Annemin bana karşı değişen olumlu tavırları babama ve erkek kardeşime de yansımaya başladı" dedi.

MUTLULUĞUM İÇİN RIZA GÖSTERDİLER

İslam'ı seçmesinin evliliğini de etkilediğini ifade eden Justine, "Arkadaşlarım vasıtasıyla Fas asıllı Ali'nin evlilik teklifini kabul ettim. Ailemi de; bir Müslüman kızın bir Müslüman erkekle evlenmesinin zaruriyetini anlatarak ikna ettim. Onlar da mutluluğum için rıza gösterdiler" diyor.

Vaktinin önemli bir kısmını Arap edebiyatına ayıran Justine; Kur'an-ı kerim öğrenmeye karar vererek İslam üniversitesine kaydını yaptırmış. Tam bir Müslüman gibi yaşamak istediğini belirten Justine, "İslam'a girdikten sonra haramlar ve helallere ilişkin bilgilerimi geliştirdim. Şimdi İslamiyet'le yeni bir hayata başladım. Beş vakit namazımı kılıyorum. Biliyorum ki benim mutluluğum, Fransız akrabalarımı da etkileyecek, belki de onlar da bu yolu seçecek" diyor. (Türkiye gazetesi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.