Fransa'da imam hatip lisesi açılıyor

Fransa'da imam hatip lisesi açılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrupa'nın başkenti kabul edilen Fransa'nın Strasbourg kentine imam hatip lisesi açıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrupa'nın başkenti kabul edilen Fransa'nın Strasbourg kentine imam hatip lisesi açıyor
 
Akşam gazetesinden Volkan Yanardağ'ın haberine göre; Diyanet'in Avrupa teşkilatı olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) bünyesinde faaliyet gösterecek imam hatip lisesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.
 
HEM İMAM HATİP HEM DE FRANSIZ MÜFREDATI BİRLİKTE OKUTULACAK
Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bulunduğu Fransa'nın Strasbourg şehrinde kurulacak lisede hem imam hatip hem de Fransız müfredatı birlikte okutulacak ve özel okul satüsünde olacak. En geç 2012-2013 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlaması planlanan okul Fransız makamlarınca da tanınıyor ve destekleniyor.
 
AVRUPA'DA İMAM HATİP LİSESİNİN AÇILMASININ NEDENLERİ
Diyanet'in Avrupa'da imam hatip lisesi açmasının altında; artan taleplere karşı yeteri kadar din adamını Avrupa'ya gönderemesi yatıyor. Avrupa ülkelerinin de özellikle Türkiye'den gelen ve o ülkenin dilini konuşmayan din adamlarına sıcak bakmaması ve kontenjanları sınırlı tutması Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yöndeki çözüm arayışlarını hızlandırdı. Diyanet'in bu çözümü sayesinde buradan yetişen öğrenciler hem Fransızca'yı çok iyi konuşacak hem de imam hatip formatında eğitim alacak. Buradan yetişen öğrenciler, Fransa, Belçika gibi Fransızca konuşulan ülkelerde imam-hatip olarak görev yapacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.