Fransa'da Türkiye'nin özlediği tablo

Fransa'da Türkiye'nin özlediği tablo

Fransa Senatosu'na getirilen Ermeni Soykırımı tasarısının reddilmesi için AK Parti, CHP ve MHP'li siyasetçiler el birliğiyle kulis faaliyeti yürüttü

Seçim yaklaştıkça meydanlardaki tansiyon daha da yükseliyor. Liderler hergün birbirlerine sert ifadelerle ağır suçlamalar yöneltiyor. Böyle bir ortamda Fransa'da Türkiye'nin özlediği bir tablo yaşandı.

AK Parti, CHP ve MHP'li siyasetçiler Fransa Senatosu'nda 1915 olaylarıyla ilgili yapılan yasa tasarısı oylaması öncesi Fransa'ya giderek hep birlikte tasarının geçmemesi için kulis faaliyeti yürüttü.

Bu güzel tablo CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk'ün Fransa'nın aldığı red kararı üzerine yaptığı açıklama ile ortaya çıktı.
 
Fransa Senatosu’nun 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmemeyi yaptırıma bağlamasını reddetmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Korutürk geçen hafta CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, AKP ve MHP milletvekilleriyle birlikte Fransız Senatosu Başkan ve üyeleri nezdinde bu konuda temas ve girişimlerde bulunduklarını anlattı.

Korutürk’ün yazılı açıklaması şöyle;
 
“Fransız  Senatosu, bir grup senatör tarafından sunulan ve 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmemeyi yaptırıma bağlayarak, bunun beş yıl hapis ve 45 bin euro para cezasıyla cezalandırılmasını öngören yasa tasarısının Fransa Anayasasına aykırı olduğu ve kanunen kabul edilemez nitelikte bulunduğu yolundaki Senato Kanunlar Komitesi raporunu 196’ya karşı 74 oy’la kabul etmiştir.
 
Sözü edilen yasa tasarısı böylelikle görüşülmeden reddedilmiş ve benzer tasarıların senatoya sunulması da, içtihat yoluyla, çok güç bir hale gelmiş olmaktadır.
 
Genel anlamda özgürlüklerin ve özellikle ifade özgürlüğünün öncüsü olan Fransa, bu suretle, Senatosu aracılığıyla kendine yakışan bir tavır sergilemiştir”



 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.