Fransız kalmadılar!

Fransız kalmadılar!

Fransızlar, tapusu Adanaspor’da olan Ersan Gülüm için 3 milyon Euro’luk resmi teklif yaptı.

Bank Asya 1. Lig’de 2 sezon başarıyla giydiği Adanaspor formasıyla 3 Büyükler’in dikkatini çeken Ersan Adem Gülüm’ün popülaritesi Türkiye sınırlarını çoktan aştı. Sezon başında 500 bin TL karşılığında 1 yıllığına kiralık olarak geldiği Beşiktaş’ta Ferrari’nin formsuz, Sivok’un ise sakat olduğu dönemde teknik direktör Bernd Schuster’in ‘kurtarıcısı’ olan başarılı savunmacı bu performansıyla Milli Takım’a kadar yükselmişti.

500 BİNE OYNUYOR


Doğduğu ülke olan Avustralya’nın U-23 takımında forma giymesine rağmen yaklaşık 2 ay önce Ay-yıldızlı formayı tercih eden 1.86’lık genç yeteneği sezon sonunda 1.5 milyon Euro’ya siyah-beyazlı renklere katmayı planlayan yönetimin hesapları ‘çarşıya’ uymadı. O dönem G.Saray ve F.Bahçe’nin de devrede olmasına rağmen asbaşkan Serdal Adalı’nın Adana camiasında sözü geçen ağabeyi sayesinde Beşiktaş’ı seçen Ersan transfer sezonun başlamasına sayılı saatler kala ‘piyasasını’ arttırıyor.

ADANA 5 İSTİYOR


Sezon sonu Beşiktaş’la olan 1 yıllık kiralık sözleşmesi sona erecek olan futbolcu için daha şimdiden birçok kulüp Adanaspor’un kapısını aşındırmaya başladı. Yerli statüsünde oynadığı için G.Saray ve F.Bahçe’nin de aportta beklediği 1.86’lık Ersan için Lyon 3 milyon Euro’luk resmi teklif yaptı. Ancak geleceği çok parlak olan yıldız futbolcu için aceleci davranmayan turuncu-beyazlı kulübün başkanı Bayram Akgül, bu teklifi değerlendirmeye aldı ve ‘Sezon sonu görüşelim’ yanıtını verdi.

Adana’nın yıldızı her geçen gün parlayan Ersan için 5 milyon Euro istediği öğrenilirken, Beşiktaş yönetiminin Serdal Adalı’nın ağabeyi sayesinde bu rakamı aşağıya çekmesi bekleniyor. Akdeniz temsilcisi ise bu rakamda fedakârlık yapmazsa transfer borsası kızışacak ve 3 Büyükler’le Avrupa’nın köklü kulüpleri Ersan için rekabete girecek.

TOP ÇALMAK ONUN İŞİ


Bu sezon Beşiktaş formasıyla 16 resmi maça çıkan Ersan Gülüm, hiç top kaybetmezken, rakiplerinden ise 7 top çaldı. İkili mücadelelerde sadece 2 faul yapan genç yıldız, 7 tane %100’lük atağı kesti.

VATAN 

Etiketler :