Fransız savcıdan PKK'ya tokat gibi tespit

Fransız savcıdan PKK'ya tokat gibi tespit

Fransa'da terör örgütü PKK üyelerinin yargılandığı davanın savcısı çapıcı tespitlerde bulundu

Kürt sorunuyla PKK'nın ayrı konular olduğunu ifade eden savcı, "Türkiye'de Kürt kökenli parlamenterler var. PKK bağnaz bir yapıya sahip" dedi. Fransa'da terör örgütü PKK üyelerinin yargılanması dün de devam edildi. Savcılık, sanıklar hakkında 18 ay ile 6 yıl arasında değişen hapis cezaları istedi.

SİVİLLERİ TEHDİT EDİYOR

Duruşmada söz alan savcı, PKK'nın terör örgütü olduğunu belirtti ve sanıkları terör örgütüne üye olmak, mali destek sağlamak, zorla haraç toplamakla suçladı. Kürt sorunuyla PKK'nın ayrı konular olduğunu ifade eden Savcı, 'Türkiye'de Kürt kökenli parlamenterler var. Kürtlerin siyasi partileri ve dernekleri var. Sorunu demokratik yoldan çözmek için görüşlerini dile getiriyorlar. PKK şiddet kullanan bir terör örgütüdür. Türk ordusuna ve sivillere saldırıp tehdit etmektedir' diye konuştu.

BAĞNAZ BİR YAPI

'PKK siyasi bir örgüt, sivil toplum örgütü değildir' ifadesini kullanan savcılık makamı, sanıkların dinlenen telefon görüşmelerinde, terör örgütünün finansmanı ve zorla para toplama eylemlerine karıştıklarının açıkça tespit edildiğini kaydetti. Örgütün askeri ve sivil olmak üzere 2 şeması olduğunu kaydeden Savcı, PKK'nın bağnaz bir yapıda bulunduğunu söyledi. Gıyabında yargılanan PKK'nın Avrupa'daki elebaşılarından Ali Rıza Altun için 6 yıl, örgütün kasası olarak bilinen Nedim Seven için ise 5 yıl hapis cezası verilmesi talep edildi. Savcılık, Paris'te örgütün üssü olarak bilinen kültür merkezinin de kapatılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.