Fransızların İslam düşmanlığı

Fransızların İslam düşmanlığı

İsviçre'nin minare yasağını destekleyen Sarkozy hükümeti, şimdi de "İslam'ın "Altın Çağı" olan 11. ve 12. yüzyıla kafayı taktı...

Nicolas Sarkozy hükümeti daha önce İsviçre'nin minare yasağını desteklemişti. İslam karşıtı tutumundan vazgeçmeyen hükümet, şimdi de "İslam'ın "Altın Çağı" olarak adlandırılan 11. ve 12. yüzyıla kafayı taktı.

 

"ORTAÇAĞ HRİSTİYANLIĞINDA KÖY HAYATI"

Fransa Eğitim Bakanlığı lise tarih kitaplarından İslam uygarlığının altın yıllarının anlatıldığı “12’nci yüzyılda Akdeniz: Uygarlıkların buluşma noktası” bölümünün yerine “Ortaçağ Hristiyanlığında köy hayatı” konusunun koyulacağını söyledi.

 

Fransız liselerinde okutulan tarih kitaplarında bugüne kadar 12’nci yüzyılda Avrupa’da etkin olan İslam uygarlığı detaylarıyla anlatılıyor ve Avrupa’nın farklı kültürlerle ilişkisi üzerinde duruluyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, tarih derslerinde gelecek yıldan itibaren Endülüs’ün, İslam medeniyetinin, bilim ve sanat dünyasının anlatıldığı “12nci yüzyılda Akdeniz: Uygarlıkların Buluşma Noktası” adlı bölümün yerine, “Ortaçağ Hristiyanlığında köy hayatı” isimli bölümün kitaplara konulması kararını verdi.

 

"COSTANTİNAPOLE'DEN İSTANBUL'A"

Yani çocukların Avrupa’da Rönesans’in temellerini atan ve özellikle İspanya’da uzun süre etkili olan İslam uygarlığıyla ilgili (Altın Çağ) bilgilenmeleri engellenecek. Eğitim Bakanlığı yetkilileri Rue89 sitesinde çıkan haberin ardından kitapların henüz hazırlık aşamasında olduğunu ve hiçbir şeyin kesinleşmediğini söyledi. Yetkililer kitaplarda “Constantinapole’den İstanbul’a” başlıklı bir bölüm olduğunu ve farklı uygarlıkların öneminin burada anlatılacağını savundu. Ancak ders programına göre bu bölüme derslerde yalnızca 1 saat ayrılıyor. Yeni kitapların kullanımı eylül ayında başlayacak.

 

Etiketler :