Frattini: Ubeydi tatmin etmedi

Frattini: Ubeydi tatmin etmedi

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdülati Ubeydi'nin, Kuzey Afrika ülkesindeki krize son vermek için verdiği mesajı tatmin edici bulmadı.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdülati Ubeydi'nin, Kuzey Afrika ülkesindeki krize son vermek için verdiği mesajın, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin iktidardan çekilmesi konusuna değinmediğinden "güvenilir olmadığını" söyledi.

Frattini, dün Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'ya Kaddafi'nin krizden çıkış yolu aradığı mesajını veren Libya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ubeydi'nin önerilerini güvenilir bulmadığını, çünkü krizin çözümüyle ilgili herhangi bir önerinin "ön koşulunun" Kaddafi'nin gitmesi olduğunu kaydetti.

İtalya Dışişleri Bakanı Frattini, Libyalı muhaliflerin oluşturduğu konseyin dış ilişkilerden sorumlu yetkilisi Ali İssavi ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, bölünmüş bir Libya'nın kabul edilemeyeceğini ve konseyin, tek meşru muhatap olduğunu belirtti.

AA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.