Fuatavni sonunda deşifre oldu!

Fuatavni sonunda deşifre oldu!

Fatih Altaylı bugün köşesinden Fuatavni'yle ilgili bir tüyo yazdı. Fuatavni'nin Twitter tarafından deşifre edildiğini söyledi

Uzun süredir merak konusu olan Twitter fenomeni Fuatavni ile ilgili türlü türlü senaryolar yazıldı. Senaryoların bir bölümü cemaatten isimler yazıyor diyor, bir bölümü de Başbakan'ın çevresinden...

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Twitter'ın Fuatavni'yi nasıl deşifre ettiğini yazdı. Herkesin Ankara'da aradığı Fuatavni yurt dışında çıktı. Haliyle de şimdi gözler Pensilvanya'daki Gülen'in yakın çevresine döndü.

Twitterdaki #Fuatavni isimli hesap AK Parti - Cemaat savaşı başladıktan sonra aktif olmuştu. Bu hesabı yazan öyle bilgiler veriyordu ki herkes 'içerden biri' diyerek AK Parti'de köstebek aramaya başladı. 

Hatta durum öyle bir hal aldı ki bir gazeteci basın toplantısında kalkıp Bülent Arınç'a'FuatAvni siz misiniz?" diye sordu. 

Hükümete yakın medya ise Fuatavni'yi Zaman grubunun içinde aradı. Bazı haber sitelerine göre ise 'yazım hatalarına' bakılacak olursa Fuat Avni, Emre Uslu'dan başkası değildi. 

FATİH ALTAYLI YAKALADI

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı ise bugün köşesinden Fuatavni'nin kim olacağına dair önemli bir ipucunu paylaştı. Altaylı'nın verdiği bilgiyle de Twitter'da yapılan bir yenilik sayesinde deşifre olan Fuatavni'nin yurtdışından bir hesap olduğu netleşti. 

Altaylı ipucunu şöyle ortaya koydu;

TWITTER SAYESİNDE DEŞİFRE OLDU

Fuatavni'nin durumunu bir nebze olsun deşifre eden ne iktidara yakın medya, ne MİT, e de TİB oldu. Tam aksine Fuatavni hakkında şimdiye dek elde edilmiş en somut bilgiTwitter sayesinde ortaya çıktı.

Ne var ki, Fuatavni'nin Tükiye'de açılmış bir hesap olmadığı ve Türkiye'den yönetilmediği Twitter tarafından deşifre edildi.

FUATAVNİ YURT DIŞINDA

Biliyorsunuz, Twitter Amerika ve Avrupa dan başlayarak hesaplara yeni bir görünüm veriyor, aynı
Facebook zaman tüneli gibi.

Twitter'ın bu yenileme çalışması sırasında "Fuatavni" hesabı da yeni görünüme geçiverdi. Türkiye'deki twit hesapları henüz bu görünüme geçmediği için de Fuatavni'nin "yurtdışı" menşeli olduğu ortaya çıktı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.