Fuhuş çetesinden akıl almaz fişleme

Fuhuş çetesinden akıl almaz fişleme

İstanbul'da yürütülen "Fuhuş çetesi soruşturması derinleşiyor. Soruşturmanın bir ucu "Kafes"e uzandı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugüne kadar 88 askerin ifadesi alındı. Askerler, merkez komutanlığında, "mağdur - müşteki" sıfatıyla sorgulandı.

Hedefinde asker ve bürokratların olduğu iddia edilen çetenin, askeri okul öğrencilerini yakın takibe aldığı öyle ki bayan öğrencilerin iç çamaşırı numaralarına kadar fişlediği ortaya çıktı. İfadeye çağrılan askerlere bu fişlemeler gösterildi. İddiaya göre mağdurlar, çetenin elindeki bilgileri doğruladı ancak nasıl elde edildiğini bilmediklerini söyledi.



Öte yandan soruşturmada çok önemli bir delil ele geçirildi. İddiaya göre, yapılan aramalarda, Tümamiral H.M.Ş.'ye ait olduğu iddia edilen "iç çamaşırı"nın bulunduğu poşetten "Şafak Yürekli'ye gönderilecek" şeklinde not çıktı. Son YAŞ'ta Tuğamiralliğe yükseltilen Şafak Yürekli tanıdık bir isim. Birleştirilen Kafes ve Poyrazköy Davaları'nın sanığı. İddianamede yer alan bir notta yine onun adı geçiyordu. Savcılığın, "Fuhuş çetesi" ile Kafes Davası sanıkları arasındaki bağlantıyı da araştırdığı, önümüzdeki günlerde Tuğamiral Şafak Yürekli'nin de sorgulanabileceği söyleniyor.

Çete soruşturmasının başlamasından sonra görevinden istifa eden Tuğamiral Türker Ertürk ile Tümamiral H.M.Ş.'nin de önümüzdeki hafta "müşteki" sıfatıyla ifade vermeleri bekleniyor. Çetenin çok sayıda komutanın ailelerini de fişlediği ortaya çıktı. Ele geçen belgelerde, komutanların eşleri ve kızları hakkında gayri ahlaki bilgilerin ve değerlendirmelerin yer aldığı iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya ek olarak Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı da kendi içinde soruşturma başlattı. Bu kapsamda 6'sı muvazzaf subaya ait, 10 ayrı evde arama yapıldı. Deniz Albay İ.Ö.'nün evinde yapılan aramada 30 subayın uygunsuz görüntülerinin yer aldığıvideoCD'lerin ele geçirildiği öne sürüldü.

Bilgisayarında çetenin fuhuş andıcının da ele geçirildiği öne sürülen Albay İ.S. 'nin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılacağı iddia edildi.


SAMANYOLU HABER TV
 

Etiketler :