'Fukushima kirlilik yayıyor'

'Fukushima kirlilik yayıyor'

Japonya'da çocukların maruz kaldığı radyasyon oranı, halkın eylemleri üzerine düşürüldü.

Çernobil'le birlikte dünyanın en kötü nükleer felaketinin yaşandığı Fukushima nükleer enerji santralinde yeni sızıntıların ortaya çıkmasından sonra Japon hükümeti, bölgede yaşayan çocukların radyoaktiviteye maruz kalmaması için önlemleri arttırdı.

Bölgedeki okullarda oyun alanlarından radyoaktif yayılmayı arttıran toprağın kaldırılacağını açıklayan Eğitim Bakanı Yoshiaki Takaki, aynı zamanda çocuklar için radyasyona maruz kalma limitini düşüreceklerini kaydetti.

Japon hükümeti, çocuklar için radyasyona maruz kalma sınırını yıllık 20 millisievert olarak belirlemişti. Çok yüksek olan bu rakam, halkın tepkisine neden olmuştu. Japonya hükümeti, eylemler üzerine bu oranı 1 millisievert'e düşürdü.

Karar, Fukushima'nın işletmecisi TEPCO'nun okyanusa 57 ton radyasyonlu su aktığını açıklamasının ardından geldi.

GREENPEACE: FUKUSHİMA KİRLİLİK YAYIYOR

Japon hükümetinin belirlediği radyoaktiviteye maruz kalma seviyesini eleştiren Greenpeace, "Materyallerin ayrışması ve çözülmesiyle radyoaktif riskler azalmıyor, aksine denizdeki yaşamı bitiriyor. Elde ettiğimiz bilgiler Fukushima'dan etrafa hala yüksek oranda kirlilik yayılıyor" dedi.

Fukushima'nın işletmecisi TEPCO'yu atıkların çevreye yayılmasında katkısı olmakla suçlayan Greenpeace, bu konuda Japon hükümetinin ve TEPCO'nun birlikte hareket ettiğini ifade etti.

ETHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.