Futbol maçları için spor savcıları geliyor!

Futbol maçları için spor savcıları geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun, Türkiye’deki tüm şehirlerde aynı standartta uygulanması için düğmeye bastı.

Yeni sezonda her il'e bir spor savcısı ve spor müsabakalarında uzmanlaşmış polisler görev yapacak. 80 savcı ve 100’e yakın emniyet görevlisi 17-18 Haziran tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek çalıştayda 6222 sayılı yasa konusunda eğitime alınıyor. 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konu hakkında yaptığı açıklamada, son dönemde sporda artan şiddet olaylarının önüne geçmek için bir dizi tedbirler almaya devam ettiklerini belirterek, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun, tam manasıyla uygulanması için harekete geçtiklerini vurguladı.

Bu çerçevede Bakan Kılıç, İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonunda yasanın her yerde ve aynı standartta uygulanmasını sağlayacak önemli bir adımı attı.

BAŞSAVCI VE SAVCILAR EĞİTİMDEN GEÇECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile yapılan görüşmelerden sonra 17-18 Haziran’da Ankara Sheraton Hotel’de yapılacak iki günlük çalıştayda 80 başsavcı ve savcı 6222 Sayılı Yasa konusunda eğitimden geçirilecek. Çalıştaya Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı, Basketbol, Voleybol ve Hentbol Federasyonlarının başkan ve temsilcileri katılacak. 

ÖZEL GÜVENLİĞİN İNİSİYATİFİNE BIRAKILMAYACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü ile yürütülen bir yıllık hazırlıktan sonra ise il emniyet müdürlükleri bünyesinde görevli 100’den fazla emniyet müdür yardımcısı, başkomiser ve komiserin 6222 sayılı yasa konusunda uzmanlaşması sağlanacak. Her spor müsabakasında yaşanabilecek olaylara ilk müdahaleyi yapacak olan güvenlik mensupları 6222 sayılı yasanın kendilerine yüklediği görev ve sorumlulukları harfiyen yerine getirecek. 

Sporda şiddet ve düzensizlik konusunda uzmanlaşmış emniyet görevlilerinin stadyum ve salonlarda görev almasının ardından, müsabaka güvenliğini ise İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik memurları sağlayacak. Güvenlik memurları, il emniyet müdürlükleri bünyesindeki uzman isimlerin gözetimi altında spor müsabakalarında düzeni sağlayacak. Özel güvenlik birimlerinden de stadyum ve salon güvenliğinde yararlanmaya devam edilecek olmasına rağmen yetki polisin ve güvenlik memurlarının elinde olacak. 

“VOLKAN’A DAVETİYE VERDİM” NUMARASI SÖKMEYECEK

Stadyuma yabancı madde sokan, yabancı cisimleri sahaya fırlatan, olay çıkaran ve tribünlerden sahaya inen taraftarlara karşı uzmanlaşmış polisler eliyle müdahale edilecek. 6222 Sayılı yasa konusunda eğitimden geçirilecek güvenlik görevlileri illerindeki polislerin eğitimini de üstlenecek.

2011-2012 futbol sezonunun son maçında sahaya girerek futbolculara “Volkan’a düğün davetiyesi bırakacaktım” diyen taraftarlar güvenlik görevlileri tarafından serbest bırakılmayacak. Hangi gerekçeyle olursa olsun sahaya giren taraftarın suç işlediği konusunda güvenlik görevlileri duyarlı olacak, bu tür taraftarları spor savcılarının karşısına çıkaracak. 

SPOR SAVCILARI GELİYOR

Yeni sezonda her ilde spor müsabakalarında yaşanan olayları takiple görevli uzman bir savcı görev yapacak. Uzman savcılar 6222 sayılı yasa kapsamındaki suçlar konusunda çok daha hassas görev yapacak. Seyirden men cezası almış taraftarların stadyum ve salonlara görememesi için tedbirler de tam olarak uygulanacak. Sahaya hangi gerekçeyle girerse girsin, müsabaka güvenliğini bozan kişilerin mutlaka cezalandırılması sağlanacak. 

Yeni sezon da Türkiye Futbol Federasyonu’nun elektronik bilet ve kameralı güvenlik sistemi uygulamasına da geçişiyle birlikte şiddeti alışkanlık haline getirmiş holiganların salon ve stadyumlara sızmasının önüne geçilecek. Seyirden men cezası almış kişiler maçın oynandığı saatte karakollara giderek durumlarını bildirmeye devam edecek. Ancak bu takip uzman polislerinde görev almasıyla birlikte daha kolay yapılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.