Futbol tarihinin en çılgın olayları

Futbol tarihinin en çılgın olayları

Alman spor basını Galatasaray eski çalıştırıcısı Souness'in santraya bayrak dikmesini futbol tarihinin en çılgın 5 olayından biri olarak gösterdi. Peki ya diğerleri?

Alman spor basını Galatasaray eski çalıştırıcısı Souness'in santraya bayrak dikmesini futbol tarihinin en çılgın 5 olayından biri olarak gösterdi.

Galatasaray'ın deplasmanda oynadığı Türkiye Kupası maçı sonrası dönemin antrenörü Souness'in Kadıköy'de santra çizgisine Galatasaray bayrağını dikmesi Alman spor basını tarafından futbol tarihinin en çılgın beş olayından biri olarak gösterildi. Almanya 2. lig takımlarından St. Pauli'nin formasını giyen Deniz Naki'nin attığı bir gol sorası uygun olmayan bir el hareketi ile sevinmesi Almanya'da olay olurken, 24 Nisan 1996 tarihinde Kadıköy'de yaşanan bayrak dikme olayı da gündeme geldi. Almanya 19 yaşaltı milli takımı ile Avrupa Şampiyonluğu başarısı da yaşayan Deniz Naki, St. Pauli'nin Hansa Rostock'u 2-0 yendiği maçın ikinci golünü attıktan sonra rakip taraftarlara uygun olmayan bir el hareketi yaptı. Olayın televizyon görüntülerinden belirlenmesi üzerine Almanya Futbol Federasyonu Türk kökenli genç futbolcu hakkında soruşturma başlattı. Deniz Naki'nin ceza alması bekleniyor.

Alman Bild Gazetesi Deniz Naki olayına benzer beş ayrı olayı daha duyururken, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 1996 yılında oynanan kupa maçını hatırlattı. Türkiye Kupası final maçının rövanşında uzatmalarda kazanılan 1-1 beraberliğin ardından Galatasaray'ın kupayı kazanması üzerine saha kenarındaki Galatasaray bayrağını alarak başlama çizgisine diken Souness'in davranışı, "yüzyılın futbol çılgınlıkları"ndan biri olarak değerlendirildi.

Gazete bu olay yanında Almanya-Hollanda maçının bitiminde Hollandalı Koeman'ın Almanya milli takımı formasıyla gayri ahlaki görüntü vermesini, Lazio Rom'lu Di Canio'nun AS Roma'yı yendikleri maçta Nazi selamı vermesini futbolun en çılgın sevinme olayları olarak duyurdu.

Etiketler :