Futbolda böyle intikam görülmedi

Futbolda böyle intikam görülmedi

Transfer görüşmelerinde iki kez “Tamam” deyip sonra vazgeçen Mısırlı futbolcuyu Kayseri’ye kadar getirten Hurma, bir kez bile yüz yüze görüşmeden, sadece telefon açıp, “Seni almıyoruz” dedi.

Ali Naci Küçük'ün haberi

Böyle intikam ne görüldü ne duyuldu... Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, transfergörüşmelerinde kendisini 2 ay oyalayan Mısırlı futbolcu Mido’yu, Kayseri’ye kadar getirtti; bir kez bile yüz yüze görüşmeden, “Seni almıyoruz” diye telefon açtı. Mido da çaresiz Türkiye’den ayrılmak zorunda kaldı.

“Bu kadarına da pes” dedirten bu ilginç intikam hikayesini, Süleyman Hurma’nın ağzından dinleyelim...

“Mido, teknikdirektörümüz Şota’nın Ajax’ta birlikte oynadığı ve iyi tanıdığı bir futbolcuydu. Kendisiyle önce telefonla görüşüp teklifimizi yaptık. Olumlu baktı, “Kulübüm Middlesbrough ile aramızda sorunlar var. Onları çözüp geleceğim” cevabını verdi. Aradan 10-15 gün geçti ses yok. Sonra aradı, “Gelebilirsiniz” dedi. Biz de o sıra yurt dışı kampındaydık. Kalkıp, onların kamp yaptığı İngiltere’nin Newcastle kentine gittim. Konuştuk, anlaştık. Bu kez avukatını bekliyoruz. Bir gün bekledikten sonra Londra’dan avukatı geldi, sözleşmeyi hazırladık fakat son dakikada vazgeçti.

Dalga mı geçiyorsun!

Aradan 3-4 gün geçti, bu sefer kendisi bizzat telefon açtı; “Hala gelebilir miyim?” diye sordu. Biz de, “Kardeşim dalga mı geçiyorsun? Geliyor musun, gelmiyor musun, net bir şey söyle” dedik. “Geleceğim” dedi fakat arkasından Kayseri’deki evleri sordu. “Orada evler nasıl, iyi mi?” dedi. Sanki kendisini sokakta yatıracağız!

Neyse, yine kontratlar internet yoluyla gidip geliyor... 15 sayfalık sözleşme hazırlandı. Tam işi bitireceğiz, yine vazgeçti. Sonra Ajax ile görüştüğünü öğrendik. Tabii bozulduk. Çünkü çok zaman kaybettik, onu alacağız diye.

Teklifiniz geçerli mi?

Dün (önceki gün) tekrar bize telefon açtı; “Teklifiniz geçerli mi, gelebilir miyim?” dedi. Ben de, “Listedesin ama sana güvenmiyorum. Sana uçak bileti falan göndermem. Kendin gel” cevabını verdim. Kendisi atladı geldi Kayseri’ye. Şoförle ve sekreterle karşılattım onu. Arkasından, “Stadı ve şehri özellikle gezdirin de ne kaybettiğini görsün” diye talimat verdim. Ondan sonra da kendisine telefonla, “İstemiyorum seni, vazgeçtim. Başka bir futbolcu alacağım” dedim. Suratımı bile görmedi. Çünkü görüşmeye gitmedim. Şehre gece geldiği için otelde yer ayarladık, gündüz gelseydi onu bile yapmayacaktım.”

Sanki burada insan yaşamıyor!

Mido’nun, “Senden vazgeçtik” deyince şoke olduğunu anlatan Süleyman Hurma, neden böyle bir intikam aldığını şöyle anlattı: “Bakın, 70 milyon insan yaşıyor bu ülkede. Bizi küçük görüyorlar. ‘Türkiye’ye gitmem’ ne demek! Resmen bizi aşağılamaya kalkıyorlar. Transfergörüşmesindeyiz; oyuncu, menajeriyle konuşuyor. Dinliyorum ben de; ‘Türkiye’ye gideceksem, inanılmaz bir para olması gerekli’ diyor. Niye ya! Burası ne? Türkiye’de insan yok mu, yol yok mu, ev yok mu? Dünyanın en zengin mutfağı, en iyi eğlence yerleri Türkiye’de. Mido ile konuşmaya gittiğim Newcastle yakınlarındaki Darling’de, inanır mısınız 50 kilometrekare boyunca kahve içecek yer bile yok. Orada yaşayan adamlar kalkıp Türkiye’yi beğenmiyorlar. Bir de şu var; Türkiye’de de İstanbul’dan başka yer yokmuş gibi davranıyorlar. Sanki burada insan yaşamıyor!”

Ona ders olsun

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, “Mido’dan intikam alma planınızı kulüp başkanı Recep Mamur ve teknikdirektör Şota Arveladze nasıl karşıladı?” sorumuza şu yanıtı verdi: “Bu tamamen benim fikrimdi. Ben böyle yapacağım dedim, başkanımız Recep Mamur da destekledi. Şota da güldü, “Ona ders olsun” dedi.”

Mido, vukuatlarıyla ünlü: Hocasına “Eşek” dedi

Mido, son derece yetenekli bir forvetoyuncusu olmasına rağmen, disiplin sorunları nedeniyle kariyeri boyunca hiçbir takımda iki sezondan fazla forma giyemedi. Mısırlı futbolcunun bazı vukuatları şöyle:

- Mısır Milli Takımı’nda kendisini oyundan alan hocası Hassan Shehata’ya, “Eşek” dedi, 6 ay milli takımdan uzaklaştırıldı.

- Ajax’ta oynarken hocası Ronald Koeman’la kavga etti. İdmanlara çıkmadı. Kulübün sponsorunun düzenlediği geceye de izinsiz katılmayınca kovuldu.

- İngiltere’de sakat olduğu dönemde kendisini tedavi eden doktorlarla kavga etti.

- Ardından, “Kimse milli takımın kapılarını bana kapatamaz” diyerek, teknikdirektörünü tehdit etti. 

Hürriyet

Etiketler :