Futboldan Ayrı Kaldığımıza Değmedi!

Futboldan Ayrı Kaldığımıza Değmedi!

Bank Asya 1. Liginde ilk HAFTANIN PANORAMASI

tbol nihayet start aldı. Sürpriz sonuçlarla başlayan Bank Asya 1. Lig’de ilk hafta sonuçları bazıkulüpler için erken uyarı niteliğindeydi. Liglerin geç başlaması bazıtakımların hesaplarını alt üst etmişe benziyor. Kurdukları kadrolar ile kağıt üzerinde favori gösterilen Karşıyaka, Göztepe ve Rizespor ile mevcut kadro yapılarıyla ses getirmeyi hedefleyen takımlar arasında yer alan Konyaspor ve Kasımpaşa, hayal kırıklığı yaşattı ve ilk haftada 3 puanla tanışamadılar. Güçlü rakibi Karşıyaka’yı deplasmanda geçen Adanaspor ilk haftayı lider olarak tamamladı. Güney ekibi dışında Denizlispor, Akhisarspor, Kartalspor ve Sakaryaspor ilk haftanın kazananları arasında yer aldılar. 1. Ligin yeni takımlarından sadece Sakaryaspor haftayı 3 puanla geçerken, sezonun açılışkarşılaşmalarında rakip ağlara tam 12 gol gönderildi. Bu gollerin 6’sı ayakla, 6’sı kafayla kaydedilirken, bunların 8’i ilk yarı, kalan 4’ü ise ikinci yarırakip ağlara gönderildi. Kazanılan 4 penaltı atışı da golle sonuçlanmadı.Akhisarspor’dan Şehmus ve Anıl, Adanaspor’da Fahri ve Tavşanlı Linyitspor’da ise Apdi; takımları adına kazanılan penaltı atışlarını gole çeviremediler. Hakemlerin 45 sarı 2 kırmızı kart çıkardığı 1. Haftanın öne çıkan diğer ayrıntılarına gelince:

Karşıyaka-Adanaspor A.Ş.

100. Yılında Süper Lig'i hedefleyen ve kurduğu kadro ile bunun sinyallerini veren Karşıyaka, Bank Asya 1. Lig'deki ilk maçında Alsancak Stadı'nda şansının bir türlü tutmadığıAdanaspor karşısında adeta yokları sergiledi. Dolu tribünler önünde rakibine boyun egen yeşil kırmızılılar gelecek adına umut vermezken, Adanaspor'a ilk yarıda yediği gollerle mağlup olan ve sezona aldığı buşok mağlubiyetle başlayan Kaf-Kaf için, önümüzdeki hafta İzmir derbisi daha da kritik bir hale aldı. Fahri Tatan’ın ayağından bir de penaltı atışından yaralanamayan turuncu beyazlılar, evine 3 puanla dönmenin sevincini yaşarken, sezona galibiyetle başlayan ekipler arasına adını yazdırmanın haklı gururunu yaşadı. Turuncu beyazlı ekibin bulduğu 2 golde duran top organizasyonundan gelmesi müsabakanın öne çıkan ayrıntısı oldu.

Denizlispor-Göztepe

Sezonun açılış maçı, ege derbisine ev sahipliği yaptı. Oyuna hızlı başlayan ev sahibi Denizlispor; ilk yarıda bulduğu 2 golle Göztepe'yi 2-1 yenerek üç puanın sahibi oldu. 3 yıl sonra Denizlispor'un başında sahaya çıkan Teknik Direktör Güvenç Kurtar, galibiyetle geri dönerken, bu sezon iddialı bir ekiple Bank Asya’nın tozunu atmak isteyen sarı kırmızılıların ikinci yarıdaki performansı puan veya puanlar çıkarmaya yetmedi. Sarı kırmızılıların deplasmanda gösterdiği bu performans, 7 yıl sonra 2. Hafta karşı karşıya gelmeye hazırlandığı ezeli rakibi Karşıyaka maçı öncesi herkesi şok etti. Altınbaş’ın dümene geçtiği sezonlarda, lige bir türlü 3 puanla başlayamayan Göz-Göz’ün bu hastalığı bu sezonda kendini gösterdi.

İstanbul Güngörenspor-Akhisarspor

Bank Asya 1. Lig'deki ikinci sezonuna Akigolar, İstanbul Güngörenspor galibiyetiyle başladı. Maçın tamamında rakibine karşı etkili bir futbol ortaya koyan ve bu sezon 1. Ligin gizli şampiyon adayı olarak gösterilen yeşil-siyahlılar; Şehmus ve Anıl'ın ayağından iki penaltı atışında da yararlanamasa da , maçın sonlarına doğru bulduğu golle 3 puana uzanmayı başardı. TSYD Ege Kupası'nda Turgutlu ve Bucaspor filelerini havalandıran Nijeryalı golcü Sani Giedon Adinoy zaferi getiren isim olarak ön plana çıktı.

Bucaspor-Kayseri Erciyesspor

Geçen sezon Süper Lig'e veda eden Bucaspor, Bank Asya 1. Lig'deki ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde, Kayseri Erciyesspor'la hem golleri hem de puanları paylaştı. Erciyes cephesinde sezonun ilk maçında alınan 1 puan olumlu karşılanırken, Bucaspor cephesinde ise kaçırılan üç puanın hüznü vardı. Lige sıkıntılı başlayan Bucaspor ile zirveyi hedefleyen Erciyesspor’un performansları izleyenleri tatmin etmedi. Hafta başında Hasan Waswa şokunu yaşayan Kayseri ekibi ortaya koyduğu futbolla yarışmacı kimliğinden uzak bir görüntü verdi. İzmir ekibinde ise, mali yetersizliğin sahaya yansıdığı daha ilk müsabakada kendini belli etti. Sarı lacivertlilerin kısıtlı kadroları ile göstereceği performans merakla bekleniyor.

Kartalspor-Elazığspor

Sezona iyi başlamak isteyen her iki ekibin mücadelesinde gülen taraf; ev sahibi Kartalspor olurken, evinde konuk ettiği Elazığspor'u maçın başında bulduğu tek golle deviren bordo beyazlılar, skor üstünlüğünü bitiş düdüğüne kadar koruyarak üç puana uzanmayı başardı. Taraftarlarının müthiş desteğiyle güçlü rakibini adeta silkeleyen Kartalspor, 2011-2012 futbol sezonuna galibiyetle başlayarak, bu sezon üst sırları hedeflediğini gösterdi. Erken gelen golün etkisiyle adeta şoke olan Gakkoşlar, çabuk toparlansa da, Kartalspor’un genç file bekçisi Kaya’yı aşamadı ve evine puansız dönmek zorunda kaldı.

Çaykur Rizespor- Gaziantep B.Ş. Bld. Spor-

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Rizespor, Bank Asya 1. Lig'de ki ilk maçını kendi sahası ve seyircisi önünde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynadı. Müsabaka başladığı gibi sona erince, her iki takımda 1’er puana razı oldu. Kaleci Kazım yaptığıkurtarışlarla hem maçın adamı oldu hem de Gaziantep B.Ş. Belediyespor’un Rize'den 1 puanla ayrılmasında büyük rol oynadı. Temposu yüksek mücadele de her iki takımın sahada gösterdiği performans ilerleyen haftalar için olumlu sinyaller verdi.

Konyaspor-Kasımpaşa

Bank Asya 1. Lig'de 2011-2012 sezonu ilk hafta maçında geçen yıl Süper Lig'den düşen Konyaspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Golsüz berabere kalarak puanlarıpaylaşan her iki takımın son vuruşlardaki etkisiz kaldı. Son yarım saati 10 kişi oynayan ev sahibi Konyaspor oynadığı futbolla göz doldururken, seyircisinin müsabakaya olan ilgisi ile adeta şok oldu. Kadrosunu yeni sezon öncesi büyük ölçü de koruyan İstanbul temsilcisi Kasımpaşa ise, güçlü rakibinden aldığı 1 puanla evine dönerek, önümüzdeki hafta kendi evinde ağırlayacağı şehirdaş takım Kartaspor maçına odaklandı.

Giresunspor-Boluspor

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi 2011-2012 sezonuna yine rakip olarak başlayan takımların mücadelesi, haftanın zevkli geçen karşılaşmalarından birine ev sahipliği yaptı.Bank Asya 1. Lig'de sezona sıkıntılıgiren ve transfer yasağı nedeniyle performansı merakla beklenen takımların başında gelen Çotanaklar, ilk hafta mücadelesinde Boluspor'u adeta elinden kaçırdı. Karşılıklı atılan gollerle 1 puana razı olan takımlar durumu ilk haftada idare ederken, Yarenler 1 puana uzatma dakikalarında bulduğu golle uzandı.Bolu ve Giresun temsilcileri, göze hoş gelen futbol anlayışları ile tribünlerde yerini futbolseverlere keyifli anlar yaşattılar.

Sakaryaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor

2 Sezon aradan sonra yeniden 1. Lige dönen Tatangaların dönüşü 3 puanla oldu. Maddi sıkıntılar nedeniyle mevcut kadro ile yoluna devam eden yeşil siyahlılar müsabakanın başında bulduğu golle öne geçti ve bu skoru karşılaşmanın bitişdüdüğüne kadar korumayı başardı. Geçen sezonun flaş ekibi Kütahya temsilcisi Tavşanlı ise bu sezona da istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Apdi’nin ayağından bir de penaltı atışından yararlanamayan Meteorların bu sezon göstereceği performans merakla bekleniyor.

 

 

Haftanın Takımı: Adanaspor

Haftanın Hakemi: Tayfur Özkan(Giresunspor- Boluspor)

Haftanın Teknik Direktörü: Hamza Hamzaoğlu(Akhisarspor)

Haftanın Futbolcusu: Kazım(Gaziantep B.Ş. Bld. Spor)

Haftanın Olayı: 100. Yılında başarıyı hedefleyen ve tüm imkanlarını seferber eden Kaf-Kaf, sezona yine hüsranla başladı. Reha Kapsal “Karşıyaka’ya hayal satmaya” devam ediyor.

 

 

Bülent BULAÇ


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.