Futbolun kalbi İnönü'de atacak

Futbolun kalbi İnönü'de atacak

Türk futbolunun iki devi Beşiktaş ile Galatasaray, bugün zorlu lig randevusuna çıkacak.

Saat 19.00'da başlayacak maçta FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Derbiye, Futbol Federasyonu kararı gereği Sarı-Kırmızılı taraftarlar alınmayacak.

Bu sezon ligde ikinci derbisine çıkacak Beşiktaş, güçlü rakibi Galatasaray karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Fenerbahçe karşısında son dakikada yediği golle sahadan 2-2'lik sonuçla ayrılmak zorunda kalan Siyah-Beyazlılar, bu kez evinde gülmek istiyor. Ligde 17 puanı bulunan Kartal, alacağı üç puanla 18 puanlı Cim Bom'u geride bırakarak zirve yarışını sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Teknik Direktör Carlos Carvalhal yönetiminde son taktik çalışmasını dün gerçekleştiren Siyah-Beyazlılar, hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Bu önemli karşılaşma öncesi sakatlığı bulunan Ekrem Dağ dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Sakatlıkları düzelen Rüştü Reçber ve İbrahim Toraman da Portekizli teknik adamın görev vermesi halinde derbide forma giyebilecek.

Son haftalarda iyi bir kadro istikrarı yakalayan Beşiktaş'ın teknik patronu, bugün ilk 11'de ve oyun sisteminde çok büyük değişiklikler yapmayacak. Takımın hücumdaki en etkili silahları yine Portekizliler olacak. Carvalhal, hücum bölgesinde Quaresma, Simao Sabrosa ve Almeida'ya görev verecek. Ligde Almeida 3, Simao 2 gol atarken Quaresma henüz siftah yapamadı.

Fernandes ve Edu'yu ilk 18'e yine almayan deneyimli hoca, savunmada oynattığı Hilbert, Egemen Korkmaz, Sivok ve İsmail Köybaşı dörtlüsünü de bozmayacak. Orta alanda Ernst ve Aurelio ile son haftaların formda ismi Veli Kavlak görev yapacak. Kartal'ın hocası, kalede oynatacağı isim konusunda ise kararsızlık yaşıyor. Başarılı çalıştırıcı, sakatlıktan yeni çıkan Rüştü ile son haftalarda performansı yükselen Cenk Gönen arasında tercih yapmakta zorluk çekiyor. Son taktik antrenman sonrası talebeleriyle bir toplantı yapan Carvarhal'in, "Fenerbahçe karşısında son dakikada galibiyetten olduk. Sizden Galatasaray karşısında 90 dakika boyunca oyuna çok iyi konsantre olmanızı istiyorum" dediği öğrenildi.

Beşiktaş'ın forvetteki kozu Hugo Almeida

Sakatlık sonrası henüz 90 dakika oynama fırsatı bulamayan Beşiktaş'ın golcüsü Almeida, bugün ilk 11'de sahaya çıkacak. Milli takım maçları için lige verilen arayı çok iyi değerlendiren futbolcu, derbide gollerine devam etmeyi hedefliyor. Bu sezon ligde toplam 5 gol atarak takımının en skorer ismi olan Almeida, "Sakatlık dönemini tamamen geride bıraktım ve 90 dakika oynayacak durumdayım. G.Saray'a karşı çok iyi mücadele edip takımımın başarısı için elimden geleni yapacağım." dedi.

Sezonun ilk derbisine çıkmaya hazırlanan Galatasaray'da tek hedef galibiyet. Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde ligde istikrarsız sonuçlar elde eden Sarı-Kırmızılılar, derbi galibiyetiyle yeniden çıkışa geçmeyi amaçlıyor. Terim, teknik adamlık kariyerinde İnönü'de henüz Beşiktaş'a karşı galibiyet elde edemezken, Sarı-Kırmızılı takım da deplasmanda oynadığı 15 maçtan sadece 1'ini kazanabildi. Tecrübeli hoca, Siyah-Beyazlı ekip karşısında iyi bir sonuçla ayrılarak, kötü istatistiğe de son verecek.

Beşiktaş maçının son hazırlıklarını dün Florya Tesisleri'nde tamamlayan Cim Bom'da sadece Yekta Kurtuluş forma giymecek. Uzun sakatlık dönemini atlatan Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar ve Gökhan Zan, takımdaki yerini alacak. Terim, savunmanın göbeğinde Ujfalusi'nin yanında yine genç Semih'e ilk 11'de görev verecek. Savunmanın sağında Eboue, solunda Hakan Balta forma giyecek. Orta sahayı kalabalık tutmayı hedefleyen Sarı-Kırmızılı takımın hocası, forvette ise sadece Elmander'i oynatacak. Sabri ile Ayhan arasında tercih yapmakta zorlanan ünlü çalıştırıcı, Brezilyalı Melo, Selçuk, Kazım ve Engin'i orta sahada görevlendirecek. Hücumda Engin Baytar ve Kazım, forvette oynayan Elmander'e yardım edecek. Orta alanda, performansı tartışma konusu olan Riera ile birlikte savunmada formasını Semih'e kaptıran Servet Çetin ve Gökhan Zan, yedek kulübesinde oturacak. Çek golcü Milan Baros da maçın gidişatına göre ikinci 45 dakikada görev yapacak.

Futbolcularla birlikte kampa giren futbol şube sorumlusu Abdurrahim Albayrak, Beşiktaş karşısında sahadan galibiyetle ayrılacaklarını iddia etti. Abdurrahim Albayrak, "Beşiktaş karşısında takımımız çok iyi hazırlandı. Onların gözlerinden galibiyet okuyorum. İnşallah bu maçı kazanıp ligde yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da orta sahanın yükü Melo'nun

Bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla göz dolduran Brezilyalı yıldız Felipe Melo, Beşiktaş karşısında sahadan üç puanla ayrılmak istediklerini söyledi. Sarı-Kırmızılı takımın orta sahada en çok mücadele eden ismi olan Melo, derbi maçların her zaman çok zor geçtiğini ifade etti. Melo, Beşiktaş karşısında kazanmak için her şeyi yapacaklarını ifade ederek, "Zor bir maç olduğunu biliyoruz. Ancak sezon sonunda hedeflerimize ulaşmak için bu tür zor maçları kazanmalıyız." diye konuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.