G.Doğu'da olaylar gece boyu sürdü

G.Doğu'da olaylar gece boyu sürdü

Terörist cenazesinde Cizre ve Silopi'de olaylar çıktı. Göstericiler polisle çatıştı.

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde sınırdan askeri üs bölgesine sızmak isterken çıkan çatışmada öldürülen 12 PKK'lı teröristten 'Berxwedan Malazgirt' kod adlı Hanifi Aydın'ın cenazesinin Muş'a götürülmesi sırasında geçirildiği Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde olaylar çıktı.

Göstericiler polisle çatıştı. PKK'lıların öldürülmesini protesto etmek için Şırnak merkez ile ilçeleri, Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe, Derik, ve Mazıdağ ilçelerinde esnaf bugün kepenkleri açmadı.

Cizre'de PKK'lı Hanifi Aydın'ın cenazesini saat 23.00 sıralarında karşılayan yaklaşık 5 bin kişi Abdullah Öcalan ve PKK flamalar açıp, cenazeyle birlikte yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında ilçede toplanan 15 bin kişi, PKK ve Öcalan lehine ve 'intikam' sloganları attı. Cenazenin ilçe dışına çıkarılmasının ardından bir grup slogan atarak yürüyüş yapmak istemesine, önlem alan polis izin vermedi.

Göstericiler, taş, havai fişek ve molotoflarla polise saldırdı. Polis, göstericileri gaz bombası ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Geç saatlere kadar süren olaylarda polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Mahalle aralarında süren olaylarda polisin bir kadını copladığı iddia edildi. Canan Naycı adlı kadın, bayılınca hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

SİLOPİ'DE OLAYLAR GECE DE SÜRDÜ Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün gün boyu devam eden olaylar gece de sürdü. Cudi ve Nuh Mahalleleri'nde bir araya gelen gruplar, polisle çatıştı. Sokaklarına barikat kuran göstericiler sivil ve çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Polisin attığı gaz bombası fişeklerinin isabet ettiği 4 kişi hafif yaralandı. Lastik yakarak slogan atan gruplara çevik kuvvet polisi, göz bambası ve tazyikli su ile müdahale etti. İlçede olayla geç saatlere kadar sürdü.

PKK'lı terörist Aydın'ın cenazesi Şırnak, Cizre, İdil, Midyat, Gercüş, Hasankeyf ve Batman güzergahı üzerinden memleketi Muş'a götürüldü.

Öldürülen teröristlerden Bingöllü olan Abdülkadir Ay'ın cenazesi ise dün akşam Diyarbakır'a getirildi. Bağlar İlçe merkezindeki bir cami morgunda bekletilen Ay'ın cenazesi bugün memeleketi Bingöl'e gönderildi. Cenazenin gönderilmesinden sonra Bağlar'da toplanan bazı gruplar ile polis arasında yer yer çatışmalar çıktı.

Çatışmada ölen teröristlerden Adem Aşkan'ın cenazesi dün Hakkari'ye gönderilirken, teröristlerden Sami Piranoğlu'nun cenazesi ise dün saat 23.00 sıralarında Uludere'ye getirildi. Cenaze ilçe merkezinde toprağa verildi.

Teröristlerden 5'inin cenazesi Malataya Adli Tıp Kurumu'nda bulunurken, teröristlerden 3'ünün cesedinin durum ise belli olmadı.

KEPENKLER KAPALI Uludere'de 12 teröristin öldürülmesini protesto etmek için Şırnak merkez ve ilçeleri, Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde de esnaf bugün de kepenklerini açmadı.

İDİL VE NUSAYBİNDE OLAYLAR ÇIKTI: 1'i POLİS 3 YARALI Üç gündür esnafın kepenk açmadığı Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde akşam saatlerinde, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu kalabalık grup, yasadışı gösteri yapmak istedi. Gösteriye izin vermeyen polise, taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdı. Bunun üzerine polis gruba, gaz bombası ve tazyikli su ile karşılık verdi. Ortalık savaş alanına dönerken, Şirin Sokak, Demirüstü mevkii, Sakarya ve 27 Mayıs Caddesi'nde meydana gelen olaylarda gazdan etkilenenler oldu. BDP'nin Mardin'de desteklediği bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım'ın seçim bürosunda bulunan 63 yaşındaki Memduh Demirkısan ayağına, 17 yaşındaki Muğdat Muğdayoglu'da kafasına isabet eden gaz bombası fişeğiyle yaralandı. İki yaralı Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edildi.

İDİL'DE ÖĞRETMENEVİNİ TAŞLADILAR Kepenklerin kapalı olduğu Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de yasadışı gösteri yapmak isteyen yaklaşık 200 kişilik bir grup, Adile Naşit Caddesi'nde toplanarak, PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan attı. Aynı cadde üzerinde bulunan öğretmenevini taşlayan grup, binanın tüm camlarını kırdı. Öğretmenevinin taşlanması üzerine polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli su kullandı. Göstericiler de polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli attı. Olaylar sırasında bir polis memuru, başına isabet eden taşla yaralandı. İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru, tedavi altına alındı. Olaylarda polise molotof ve taş atan 4 kişi de gözaltına alındı. İdil'de yer yer gösterilerin devam ettiği bildirildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.