G.Kurmay'ın açıklamasına tepki

G.Kurmay'ın açıklamasına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye-Irak sınırında meydana gelen olaya ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye-Irak sınırında meydana gelen olaya ilişkin, ''Bir ülkenin kendi sınırlarını korumasını ve iç güvenliğini garanti altına almasını anlayışla karşılamak lazım'' dedi.

Günaydın, partisince TMMOB Konferans Salonu'nda düzenlenen yerel yönetimler toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

 

Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesinde düzenlenen operasyonda ''köylülerin öldürüldüğü'' iddialarına ilişkin Günaydın, henüz net bilgilerin gelmediğini söyledi.

Günaydın, bu nedenle yapılacak yorumların dikkatli yapılması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

''Bir ülkenin kendi sınırlarını korumasını ve iç güvenliğini garanti altına almasını anlayışla karşılamak lazım. Ancak istihbari faaliyetlerle, bu istihbari faaliyetler sonrası yapılacak operasyonları da dikkatli gerçekleştirmek lazım. Her ne kadar kaçakçılık işlemi yapan kişiler yasa dışı bir işlem içerisinde olmuş olsalar da hak ettikleri bombalanarak öldürülmek değildir. Emniyet güçlerinin bu alanda yapacakları açıklamalardan sonra biz de tavrımızı net olarak belirteceğiz.''

"Bu istihbaratı sorgulamak gerekiyor"

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "terör örgütüne yönelik operasyon sırasında köylülerin öldürüldüğü" iddiasına ilişkin, "Sınır ötesi harekatların ülkeye ne kadar yararlı olduğu konuşulmalı" dedi.

Aygün, TBMM’de CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ile basın toplantısı düzenlendi.

Aygün, "Bu nasıl bir istihbarat ki orada mazot kaçakçılığıyla geçindiği yıllardır bilinen köylüler, bir anda PKK’lı oluyor ve bombardımanla öldürülüyor? Bu istihbaratı sorgulamak gerekiyor. Tezkerenin de sorgulanması gerekiyor. Sınır ötesi harekatların ülkeye ne kadar yararlı olduğu konuşulmalı" ifadelerini kullandı.

"Terör örgütüne yönelik operasyon sırasında köylülerin öldürüldüğü" iddiasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığının açıklamasını da eleştiren Aygün, "Genelkurmay’ın açıklamasını biraz ’kurunun yanında yaş da yanıyor’ gibi algıladım. Çok üzüldüm" dedi.


"Son derece rahatsız edici"

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Şırnak’ta köylülerin öldürüldüğü iddialarına, "Resmi açıklamanın detaylarını bilmiyorum, ancak tabii ki sivillerin böyle bir terörle mücadele ortamında zarar görmesi son derece rahatsız edici" dedi.

"Resmi açıklamanın detaylarını bilmiyorum, ancak tabii ki sivillerin böyle bir terörle mücadele ortamında zarar görmesi son derece rahatsız edici diye düşünüyorum. Bununla ilgili bir resmi açıklamayı görmek istiyorum. Arkadaşlarımızın bu konuda detaylı bir araştırması oldu, bu konuda bir açıklama yapacaklar, kendileriyle görüşeceğim, onların bilgi vermesini daha uygun buluyorum şu arada."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.