G.Saray 2 yabancı ile anlaştı!

G.Saray 2 yabancı ile anlaştı!

Yabancı transferde harekete geçen sarı-kırmızılıların Monaco'da forma giyen Juan Pablo Pino ve Sunderland'de forma giyen Lorik Cana ile anlaştı.

G.Saray 2 yabancı ile anlaştı!

Galatasaray'ın iki yabancı oyuncu ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. Lig TV muhabiri Hasan Onar'ın haberine göre; Yabancı transferde harekete geçen sarı-kırmızılıların Monaco'da forma giyen Juan Pablo Pino ve Sunderland'de forma giyen Lorik Cana ile anlaştı.

1983 doğumlu Arnavut futbolcu Cana, hırslı futbol yapısıyla dikkat çekiyor. Orta sahada görev yapan Cana, Galatasaray'da önemli bir açığı kapatabilir.

1987 doğumlu Juan Pablo Pino ise Kolombiya Milli Takımı'nda da görev yapıyor. Kanat ve hücu hattında görev alabiliyor.

LORİK CANA KİMDİR?

Kariyerine amatör olarak Lausanne Sports'da başlayan Kosova doğumlu Arnavut futbolcu Lorik Cana 2000-2002 yılları arasında PSG genç takımında forma giydi. Paris'te ilk maçına 19 Nisan 2003 tarihinde FC Nantes Atlantique karşısında çıktı. 2003-04 sezonunda Paris Saint Germain'in başına Vahid Halilhodziç'in getirilmesiyle takımda forma şansı bulmaya başladı. Aynı sezon takımıyla Coupe de France sevinci yaşarken, ligde 32 maça çıkıp 1 gol attı. Ülkesinde ise Yılın Futbolcusu ödülüne layık görüldü.

2005-06 sezonu başında Olimpik Marsilya'ya transfer oldu. Burada ilk lig maçına 27 Ağustos 2005 tarihinde çıkarken, ilk golünü 16 Ekim 2005'te eski takımı Paris Saint Germain'e karşı 1-0 biten maçta attı. 2007-08 sezonu başında Habib Beye'nin Newcastle United'a transfer olmasıyla Olimpik Marsilya'nın takım kaptanlığına getirildi.

Arnavut futbolcu 24 Temmuz 2009 tarihinde 6 milyon sterlin karşılığında dört yıllığına Sunderland AFC'ye transfer oldu.

Arnavutluk Millî Takımı formasını ilk kez 11 Haziran 2003'te 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçında İsviçre ile oynanan karşılaşmada giyerken, ilk milli golünü ise 17 Ağustos 2005 tarihinde Azerbaycan ile oynanan maçta attı.

Cana'nın Arnavutluk dışında Fransa ve İsviçre vatandaşlığı da bulunuyor.

JUAN PABLO PINO KİMDİR?

Paraguay'da düzenlenen Güney Amerika 20 Yaş Altı Şampiyonası'nda Kolombiya'nın Arjantin'i 2-1 yendiği maçta yedi oyuncunun arasından yaptığı asistle dikkat çeken 22 yaşındaki futbolcu Juan Pablo Pino bu performansıyla Boca Juniors, Sao Paulo ve Chelsea gibi takımların transfer listesine girdi. Ancak daha sonra Fransa'nın Monaco takımına gitti.

2007-08 sezonunda Charleroi'ye kiralık giden oyuncu, geçirdiği sakatlıktan güçlenerek çıktı. Genç futbolcu özellikle sürati, ayak bileğine hakimiyeti ve frikik golleriyle tanınıyor.
 

sporx

Etiketler :