G.Saray Cafe Crown'un müthiş dönüşü: 95-84

G.Saray Cafe Crown'un müthiş dönüşü: 95-84

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown, bir ara 20 sayı geriye düştüğü derbi maçta ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka'yı 95-84'lük skorla yenmeyi başardı.

G.Saray Cafe Crown'un müthiş dönüşü: 95-84
Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown, bir ara 20 sayı geriye düştüğü derbi maçta ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka'yı 95-84'lük skorla yenmeyi başardı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş Cola Turka, Engin, Likholitov ve Haluk'un basketleriyle 5. dakikayı 20-8 önde geçti. Bu dakikadan sonra sakatlığı bulunan Washington'u oyuna alan Galatasaray Cafe Crown, bu oyuncuyla sayılar üretirken, farkın açılmasına engel olamadı. İyi savunma yapan, iki sayılık ve serbest atışlarda yüksek bir yüzdeyle oynayan siyah-beyazlılar, periyodun bitimine 1 dakika 35 saniye kala Engin'in 3 sayılık basketiyle farkı 18 sayıya (34-16) çıkardı ve 1. periyodu 36-18 önde tamamladı.

İkinci periyodun başında 11. dakikada Cevher'in attığı basketle Beşiktaş Cola Turka farkı 20 sayıya kadar (38-18) çıkardı ve 15. dakikayı da 45-25 önde geçti. Bu dakikadan sonra Washington ve Rancik'in basketleriyle 14-2'lik bir seri yakalayan Galatasaray Cafe Crown, Washington'un son saniyede attığı basketle ilk yarı sonunda farkı 8 sayıya indirdi: 39-47

İkinci yarıya da iyi başlayan sarı-kırmızılılar, Jasaitis ve Rancik'in basketleriyle 23. dakika içinde farkı 1 sayıya (50-51) indirdi. Farkı yeniden açmaya çalışan Beşiktaş Cola Turka, özellikle Newley ile arka arkaya sayılar bulurken, Muratcan'ın attığı basketle 27. dakikayı 61-54 önde geçti. Galatasaray Cafe Crown, Rancik ve Evren'in basketleriyle farkı yeniden 1 sayıya indirdi ve son periyoda Beşiktaş Cola Turka'nın 67-66 üstünlüğüyle girildi.

Son periyodun henüz 10. saniyesinde Rancik'in basketiyle Galatasaray Cafe Crown, karşılaşmada ilk kez öne geçti: 68-67. Sarı-kırmızılılar, Washington ve Jasaitis'in basketleriyle maçın bitimine 4 dakika 49 saniye kala 11 sayılık (83-72) farka ulaştı. Galatasaray Cafe Crown, ilk devrede 20 sayı geriye düştüğü karşılaşmada, sakatlığına rağmen maçın en skoreri olan Washington'un basketleriyle bitime 1 dakika 3 saniye kala farkı 15 sayıya kadar (95-80) çıkardı ve maçtan da 95-84 galip ayrıldı.

Galatasaray Cafe Crown: 95 Beşiktaş Cola Turka: 84
Salon: Abdi Ipekçi
Hakemler: Engin Kennerman, Alper Özgök, Yücel Çilingir
Galatasaray Cafe Crown: Evren  18, Caner, Jasaitis  23, Wilkinson  2, Rancik  22, Can, Washington  26, Murat, Fatih  4, Eren 
Beşiktaş Cola Turka: Engin  25, Muratcan  8, Haluk  5, Cevher  2, Likholitov  24, Newley  17, Flecer  3, Adem, Kerem 
1. Periyot: 18-36
Devre: 39-47
3. Periyot: 66-67
5 Faulle Çıkan: 37.02 Fatih (Galatasaray Cafe Crown)

- MAÇTAN NOTLAR-

 Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka arasında yapılan derbi maç öncesinde, siyah-beyazlılarda Brad Newley sürprizi yaşandı.

Beşiktaş Cola Turka'da 2 aylık parasını alamadığı için takımdan ayrılan ve İtalya'nın Armani Jeans Milano takımıyla anlaşan Newley'in, parası yatırılınca, FIBA'nın bu transfere izin vermediği ve oyuncunun takımda kaldığı öğrenildi.

Takımla 2 gündür idmanlara çıkmayan ve uçağa binmek için havalimanına giden Newley'in, yaşanan gelişmelerin ardından uçağını iptal ettirip, geri döndüğü bildirildi.

Takımla son idmanlara katılmayan Newley, bugün yapılan derbi maç öncesi takımla birlikte ısınmaya çıktı.

-YALÇIN: ''NEWLEY'İ MENAJERİ SATMIŞ''-

Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın, Newley'in yeni bir menajerle anlaştığını belirterek, ''Newley'i yeni menajeri Armoni Jeans Milano'ya satmış. Ancak parasını yatırdık ve oyuncu burada kaldı'' dedi.

Yalçın, maç öncesi yaptığı açıklamada, oyuncunun kontratında ödemelerde 1 ay gecikmenin olabileceğinin yazılı olduğunu vurgulayarak, ''Sözleşmede '1 ay gecikmenin ardından menajerinin kulübe 10 gün içinde yazı göndermesi gerektiği' yazıyor. Bize böyle bir yazı gelmedi. Menajeri bu oyuncuyu Milano'ya satmış. Ben de hem Milano'ya hem de FIBA'ya 'Newley bizim oyuncumuz. Ekonomik kriz var, 2 aylık bir gecikme oldu, ama parasını yatırdık' diye yazı gönderdim. Aslında kontratına göre 13 günlük bir gecikme söz konusu. Milano hemen oyuncunun sözleşmesini iptal etti'' diye konuştu.

Menajerinin kendisine ''Sizde play-off'lara kadar 3 maç daha oynasın, sonra gitsin, para istemiyoruz'' diye teklifle geldiğini anlatan Şeref Yalçın, ''Menajerine böyle bir şeyin olamayacağını söyledim. Newley sezon sonuna kadar bizim oyuncumuzdur'' şeklinde konuştu.

Bu arada, Beşiktaş Cola Turka'da sakatlığı bulunan Marque Perry karşılaşmada forma giyemedi.

-KASIĞINDA YIRTIK OLAN WASHİNGTON, KADROYA ALINDI-

Galatasaray Cafe Crown'da kasığında 2 santim yırtık olduğu belirtilen Darius Washington, derbi maçta kadroda yer aldı.

Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan ABD'li oyuncunun yırtığa rağmen oynamayı çok istediği bildirildi.

-GALATASARAYLI TARAFTARLARIN İLGİSİ AZ OLDU-

Basketbolda yapılan derbi maça Galatasaraylı taraftarların ilgisi az oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda büyük boşluklar göze çarparken, sadece bir tribünde yaklaşık 2 bin sarı-kırmızılı taraftar takımlarını destekledi.

Öte yandan, derbilerde ''3 Büyükler'' arasındaki anlaşmaya göre, konuk ekip Beşiktaş'ın seyircisi salonda yer alamadı.

Etiketler :