G.Saray da sevinmişti ama...

G.Saray da sevinmişti ama...

F.Bahçe'nin iki dakikalık şampiyonluk sevincinin bir benzerini G.Saray bu kez kümede kaldığı için yaşamıştı ama...

Evren Alanlı'nın haberi

Kuşkusuz spor kamuoyu bir haftadır en az Bursaspor'un şampiyonluğunu olduğu kadar, Fenerbahçe'nin 'suni' şampiyonluk sevincini de konuşuyor. Trabzonspor maçı oynandığı sırada, stat hoparlöründen "Bursa-Beşiktaş maçı 2-2. Fenerbahçe şampiyon" anonsundan sonra tüm taraftarlar sahaya inmiş ve şampiyonluğu kutlamıştı. Ancak bunun doğru olmadığı ortaya çıkınca 60 saniyelik sevinç yerini öfke seline bırakmış ve Kadıköy'de büyük olaylar çıkmıştı. 

Bugün ezeli rakipleriyle bu hata yüzünden dalga geçen G.Saray'ın da benzer bir olaya imza attığı ortaya çıktı. 2005 yılında Sarı-Kırmızılı takımın 100. yılını kutladığı sezonda küme düşmeme mücadelesi veren Bayan Basketbol Takımı'nın Fenerbahçe ile oynadıkları maçtan sonra gelen yanlış bilgilendirme nedeniyle önce 'kümede kalma' sevinci yaşamış, ancak gelen bu haberin doğru olmadığı ortaya çıkınca akan mutluluk gözyaşları bu kez 'kahır' yaşlarına dönmüştü.

2004-05 sezonunun son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 64-49'luk skorla boyun eğmişti. Gözler Burhaniye-Botaş maçına çevirilmişti. Önce Botaş'ın 77-75 kazandığı haberi Sarı-Kırmızılı oyuncuları sevince boğmuş, Sarı-Kırmızılılar büyük bir sevinç yaşamıştı. Ancak bu sevinç kısa sürdü. Sarı-Kırmızılı taraftarlar taraftarlarıyla sevinirken, haberin yanlış olduğu anlaşıldı. Burhaniye'nin 79-78 kazandığı haberi bir anda tüm Galatasaraylılar'ı şoka uğrattı.

Bu olay Sabah Gazetesi'nin 27 Mart 2005 tarihli sayfasında şu şekilde anlatılmıştı: 

YANLIŞ HABER SEVİNDİRDİ

Maç sonrası soyunma odasına giden sporcuların Botaş’ın galip geldiği haberiyle sevinç yumağı oldular. Ancak çok geçmeden Burhaniye’nin kazandığını öğrenen sporculara gözyaşları içinde birbirlerini teselli etmekten başka birşey kalmamıştı. Aslında bu utancı yaşaması gerekenler imkansızlıklar çinde yüzen sporcular değil, kulübün kuruluşunun 100.yılında basketbol şubesini bu kadar ihmal eden yöneticilerdi. alatasaray Antrenörü Müge Berkalp çok üzgün olduklarını belirterek “G.Saray Kulübü’nün 100. yılı olmasından da öte, bu takım Türkiye’de bayan basketbolunun ekolüydü’’ diye konuştu.

Akşam Gazetesi'nden Avni Başoğlu ise maçı şu şekilde anlatmıştı;

HAVALARA UÇTULAR AMA

Oysa Galatasaraylı kızlar, ligde bugüne kadar sarf etmedikleri kadar çabayı, bir maçta sarf etmişlerdi. Güçlerinin çok üzerinde bir rakip olan Fenerbahçe`yi yenmek için inanılmaz bir performans sergilediler. Galatasaray, sakatlıkları tam geçmediği için oynatılamadıkları söylenen Fenerbahçe`nin Şaziye, Müjde ve Şükran gibi skorerlerinin yokluğunu iyi değerlendirdi. Rakibine 3 periyot, sahayı adeta dar etti ancak, son 8 dakikada fark açıldı ve kaybetti. Umutlar tükenmemişti. Maçtan sonra cep telefonları Burhaniye`ye çevrildi. Önce Botaş`ın 77-75 kazandığı haberi geldi. Kümede kalmanın sevinç çığlıkları, çınladı duvarlarda. Galatasaraylı oyuncular atlayıp-zıplıyor, havalarda uçuyordu.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Taraftarlarıyla bütünleşerek duygulu anlar yaşadılar. Bu sevinç bir dakika bile sürmedi. Çünkü haber yanlış çıktı. Maç bitmemişti. Son saniyelerde Burhaniye 79-78 kazanmış ve Galatasaray küme düşmüştü. Acı haber ile soyunma odasının duvarları hıçkırık sesleriyle çınlıyor, gözyaşları sel oluyordu. Öte yandan daha önce Galatasaray`ın da formasını giyen Fenerbahçeli oyuncu Şaziye İvegin`e, maç bitiminde bazı taraftarlar tepki gösterdi. Maçta forma giymemesine rağmen kendisinin bu tepkiyi hak etmediğini söyleyen Şaziye, salonu ağlayarak terk ediyordu.



HTSPOR

Etiketler :