G.Saray'a Çarşı'dan destek!

G.Saray'a Çarşı'dan destek!

Sosyal konulara olan ilgisi ve hassasiyeti ile bilinen Beşiktaş'ın en büyük taraftar grubu 'Çarşı', Bucaspor ile oynanacak lig maçı için tribünlerde çeşitli pankart ve tezahüratlar hazırladıkları öğrenildi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçında, 21 Ocak Cuma günü Fi Yapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Bucaspor karşı karşıya gelecek. Siyah Beyazlı taraftarların, takımları ve yeni transferlerine kavuşacakları mücadelenin bir diğer yanı ise, son günlerde siyaset ve sporun birlikte konuşulduğu konularla ilgili yapılacak protestolar olacak.

İnternet üzerindeki sosyal ağlardan iletişim halindeki taraftarların Bucaspor maçı öncesi Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı açılışında yaşanan olaylara ve Efes Pilsen'in kapatılma sürecini başlatan yasaya tepki göstermeye hazırlandıkları öğrenildi. Galatasaray'ın yeni stadının açılış töreninde Sarı Kırmızılı taraftarların Türk Telekom Arena'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerini ıslıklaması sonrası yaşanan süreçte, Galatasaray taraftarlarının yanlış davranış gösterdikleri belirtilmişti. Beşiktaş'ın bu güne kadar sosyal olayları yakından takip eden taraftarları, Galatasaray taraftarına destek verici ve Efes Pilsen'in kapatılmasını eleştirici tezahüratlar yaparak, pankartlar açmaya hazırlandıkları belirtildi.

Öte yandan Beşiktaş taraftarı 20 Ocak 1989'u unutmadı. Siyah Beyazlı takımın etkin taraftar grubu "Çarşı", 20 Ocak 1989'da Samsunspor kafilesinin Malatyaspor maçı için yaptığı yolculukta yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenler için pankart açacak. Siyah Beyazlı taraftarlar hazırladıkları pankartta, kazada hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Yugoslav futbolcu Tomiç ve yine kazada hayatlarını kaybeden takım otobüsü şoförü ile kazaya karışan kamyonun şoförünün resimleri yer alacak. Pankartta ayrıca "20 Ocak 1989 Samsun asfaltını unutmadık. Azrail çekil yollardan" ifadesi de yer alacak. 

Etiketler :