G.Saray'dan tatsız açılış!

G.Saray'dan tatsız açılış!

Galatasaray, Türk Telekom Arena’da ilk maçında Hollanda’nın köklü ekibi Ajax ile 0-0 berabere kaldı.

Dişli rakibi karşısında gol yollarında zorlanan; ancak Ayhan, Kazım ve Arda ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamayan Galatasaray, açılış maçından golsüz beraberlikle ayrıldı.

Yeni transferler Kazım ve Culio ilk 11'de forma giyerken; Ajax karşısında iki futbolcu da çok fazla etkili olamadı. Son dakikada genç yetenek Anıl'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendirememesi sonucu belirledi.

Ancak açılışına damgasını vuran olay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protestoydu. Protestonun ardından erdoğan'ın stadı terk etmesi, Galatasaray'da yönetimin keyfini kaçırdı. Kısacası aylardır beklenen açılış tatsız oldu.

GALATASARAY TRİBÜNLERİNDE PROTESTOLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya geldiğinde taraftarların yuhalaması sonrası stadyumdan ayrılırken; G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat da maçın bitimini beklemeden stadyumu terk etti.

Galatasaraylı taraftarlar, yeni stadın açılışı nedeniyle büyük heyecan yaşarken, Adnan Polat'ın konuşmaları stat üzerindeki ekranda yer alınca ıslıklarla tepki gösterdiler. Stadı tamamlayan TOKİ'nin Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı konuşma sırasında tribünlerden protestolar yükseldi. Bayraktar, uzunkonuşması sırasında yuhalandı.

İLK SARI KART SERKAN KURTULUŞ'A

Türk Telekom Arena'da başlama düdüğü ile birlikte sarı kırmızılı taraftarlar takımlarını desteklemeye başlarken; Galatasarayfutbolcular yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi. Özellikle 21. dakikadaAyhan Akman boş kaleye attığı şutu tribünlere gönderirken; Serkan Kurtuluş, De Jong'a yaptığı faul sonrası yeni stadyumda ilk sarı kartı gören futbolcu oldu.

ARDA ATTI; AMA OFSAYT!

İki takım zaman zaman rakip kalelerde tehlikeler bulurken; Arda Turan'ın fileleri bulan şutu geçerlilik kazanmadı. 33. dakikadaArda sol kanattan sıfıra indi. İçeriye çevirdiği topa Culio vurmak isterken meşin yuvarlak tekrar Arda'ya geldi. G.Saray'ın kaptanının uzak direğe şutu ağlara gitmesine rağmen, ofsayt sebebiyle gol sayılmadı.

İKİNCİ YARI ORTADA GEÇTİ

İkinci 45 dakikada iki takım da çok fazla değişiklik yaparken; oyun orta alan mücadelesine döndü. Kazım'ın şut denemeleri kaleci Stekelenburg'a takılırken; Verthongen'in sert şutunu kaleci Ufuk çelmeyi başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

* 1' - TT Arena'da ilk düdük çaldı ve G.Saray yeni stadında ilk maçına başladı.
* 2' - Arda sol kanattan ortasını yaptı. Kazım'ın kafa vuruşunda Vertonghen'in müdahalesi sonucu top kornere çıktı.
* 4' - Emmanuelson sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı ama daha öncesinde hakem Jozefzoon'un topu elle oynadığını belirtti.
* 8' -  Arda sol kanattan ortasını yaptı; amaCulio'dan önce savunma topu kornere gönderdi.
* 10' - Emre Çolak sağ kanattan ceza sahası içerisine ortasını yaptı; ama Stekelenburg çıkarak topun sahibi oldu.
* 12' - Eriksen ceza sahası ön çizgisinde Sulejmani ile duvar pası yaptı; ama top arkasına düşünce meşin yuvarlağı kaptırdı.
* 14' - Kazım Emmanuelson'dan topu kaptı pasında Arda ceza sahası sol çaprazında topla buluştu. İçeriye arkalardan gelen Emre Çolak'a pasını verdi; ama Enoh zamanında araya girerek mutlak bir golü önledi.
* 16' - Sulejmani sağ çaprazdan sıfıra inip şutunu vurdu; ama top Ufuk'ta kaldı.
* 18' - Arda sağ çaprazda topla buluştu. Bekletmeden kaleye şutunu vurdu; ama Vander Wiel'e çarpan top Stekelenburg'da kaldı.
* 21' - AYHAN BOŞ KALEYE ATAMADI! Arda'nın baskısında top Sabri'de kaldı, Sabri'nin pasında bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Ayhan topun gelişine sert vurdu; ama meşin yuvarlak üstten auta çıktı. Ayhan müsait durumda topu tribünlere gönderdi.
* 24' - ARENA'DA İLK KART SERKAN'A! Eriksen'in pasında De Jong bir anda ceza sahası üstünde topla buluştu. Serkan'dan kurtulduğu anda yerde kaldı ve hakem serbest vuruşu belirledi. Galatasaray'da Serkan Kurtuluş sarı kart gördü.
* 26' - Sulejmani'ni serbest vuruşunda direk kaleye sert vuruşunda top üstten auta çıktı.
* 29' - Emre Çolak'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top az farkla auta çıktı.
* 33' - ARDA GOL ATTI; AMA OFSAYT! Arda sol kanattan sıfıra indi. İçeriye çevirdiği topa Culio vurmak isterken meşin yuvarlak tekrar Arda'ya geldi. Vuruşunda top ağlarla buluştu; ama yardımcı hakem Arda'nın ofsaytta olduğu gerekçesi ile golü iptal etti.
* 36' - Eriksen'in ceza sahası dışından sert şutunda top farklı şekilde auta çıktı.
* 37' - Kazım ceza sahası dışından sert şutunda kaleyi bulamadı.
* 41' - Enoh'un ceza sahasına ortasında Ufuk zamanında çıkarak topun sahibi oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

* 46' -
Hakan Balta'nın yerine Insua, Ayhan'ın yerine de Barış Özbek oyunda. Serkan Kurtuluş'un yerine de Mustafa Sarp girdi.
* 47' - Kazım topla buluştu ceza sahasına girerken şutunda top Stekelenburg'un ütüne gitti.
* 50' - Insua sol kanattan ters kanata uzun oynadı. Emre Çolak topla buluştu ve sıfıra inip ortasını açtı. Kazım kale önünde dokunamayınca Vertonghen meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
* 53' - Arda'nın ara pasında Kazım sağ çaprazda topla buluştu ceza sahasına girer girmez şutunda Stekelenburg topu son anda saha içine çeldi.
* 55' - Eriksen'in ortasında De Zeuw'dan önce Ufuk çıkarak topun sahibi oldu.
* 57' - Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Kazım Kazım yerine Anıl Dilaver ve Culio yerinede Aydın Yılmaz oyuna girdi.
* 59' - Ajax'da oyuncu değişikliği. Vander Wiel yerine Anita oyuna girdi.
* 64' - Vertonghen ceza sahası dışından sert vurdu ama Ufuk köşenden topu saha içine çeldi.
* 69' - Arda'nın ceza sahası dışından vuruşunda top Alderweireld'e çarparak Stekelenburg'da kaldı.
* 75' - Sulejmani sağ kanattan ortasında Suarez'in vuruşunda top kimseye değmeyerek ters kanattan ceza sahası dışına çıktı.
* 82' - Isua sol kanattan ceza sahası içerisine girdi vuruşunda Stekelenburg son anda topu saha içerisine çeldi.
* 83' - Arda'nın havadan pasında Emre Çolak ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldı ama ayağı kayınca savunma topu uzaklaştırdı.
* 85' - Eriksen'in pasında Suarez ceza sahasında Ufukla karşı karşıya kaldı Ufuk'u geçip çaprazdan boş kaleye vurduğu top üstten auta çıktı.
* 88' - De Zeuw'un pasında Suarez ceza sahasında Ufuk ile karşı karşıya kaldı vuruşunda Ufuk ayaklarıyla son anda golü önledi.
* 89' - Arda'nın pasında Anıl ceza sahasında Stekelenburg ile karşı karşıya kaldı vuruşundatop üstten auta çıktı.
* 90' - Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Emre Çolak yerine Cumhur Yılmaztürk oyuna girdi.
* 90' - Maçın son düdüğü geldi. Galatasaray Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena açılış maçında Ajax ile 0 - 0 berabere kaldı 

Etiketler :