"G.Saray'ın aşağılık gelenekleri yoktur"

"G.Saray'ın aşağılık gelenekleri yoktur"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasında kullandığı söylemlere cevap verdi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın mahkemedeki savunmasında kullandığı söylemlere Kanaltürk'ten yayınlanan Telegol adlı programda cevap verdi.

Yıldırım'ın Galatasaray'a atfen kullandığı şike ve teşvik primi iddiaları hakkında oldukça sert ifadeler kullanan Aysal, "Aziz Yıldırım'ın Ankaragücü iddialarına sadece saçma diyebilirim. Galatasaray gelenekleriyle yaşar ama bizim böyle aşağılık bir geleneğimiz hiç olmadı. Bunu söyleyerek Aziz bey büyük bir politik hata işledi ama bunu içinde bulunduğu duruma sayıyorum ve üzerinde durmak istemiyorum" dedi.

"AZİZ BEY ÇOK MESNETSİZ BİR SEÇİM YAPMIŞ"

Aziz Yıldırım'ın şike yapıldığını iddia ettiği 8-0'lık Ankaragücü maçına da değinen Aysal, "Ankaragücü maçının olduğu sezon yanılmıyorsam 20 sezon önceydi. Galatasaray 2-0 da kazansa şampiyon olacaktı ve aynı sezon Beşiktaş da Ankaragücü'nü 6-0 yenmiş. Bundan daha doğal, daha tabii, şikeyi gerektirmeyecek maç arasanız bulamazsınız. Aziz Bey bence çok mesnetsiz bir seçim yapmış. Bununla Galatasaray'ı içeri sokmaya çalışıyorsa çok yanlış bir yolda" diyerek Fenerbahçe Başkanı'nın iddialarına cevap verdi.

Fenerbahçe Başkanı'nın izlediği yolun yanlış olduğunu yenileyen Aysal, daha önce verdiği deklarasyonla da bunu anlatmaya çalıştığını söyledi. "Yıldırım'a özellikle savunmasına ağırlık vermesini başkalarını saldırarak endisini savunamayacağını dost olarak anlatmaya çalıştım. Özellikle ben burda avukatların tutumunu yadırgıyorum. Daha iyi tavsiyede bulunabilirlerdi müvekkillerine." diyen Aysal, pislik at izi kalsın mantığıyla Yıldırım'ın üzerindeki iddiların temizlenemeyeceğini söyledi.

"BÖYLE BİR KONUŞMAYI YAPSAM, KENDİMDEN UTANIRDIM"

Yıldırım'ın açıklamalarını beyhude bir gayret olarak niyeleyen Galatasaray başkanı, "Böyle bir konuşmayı ben yapsam kendimden utanırdım" diyerek sert bir açıkalamada bulundu. Fenerbahçe için benzer iddialarda bulunsam gece uyuyamazdım diyen Aysal, "Karşımda 15-20 milyonluk bir Fenerbahçe camiası var. Büyük başarıları olan bir kulüp. Sonra bir adam gelip ve Aziz Yıldırım'ın Galatasaray için yaptığı gibi ithamlarda bulunacak. Olacak iş değil" dedi.

"AZİZ YILDIRIM GALATASARAY'I SİLAH OLARAK KULLANIYOR"

Aziz Yıldırım'ın mahkemedeki savunmasında Galatasaray ile Strum Graz arasında oynanan maçı izletmesiyle ilgili de konuşan Aysal, bu savunmanın büyük bir talihsizlik olduğunu vurguladı. "İki takım da o maçta 90 dakika sonunda kendilerini kurtaracak duruma gelmiş. 4 dakikalık uzatmada iki takım da kendi avantajlarını korumak istemiş. İki takımın da kazandığı ortamda herhangi bir şike ve teşvik primi vaadi niye olsun?" diyerek Strum Graz maçındaki koşulları hatırlatan Aysal, bu maçta şikenin tarifine uyan bir şey olmadığını ve Aziz Yıldırım'ın savunma olarak bu maçı izletmesinin her yönüyle yanlış olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike soruşturmasından önce de yöneticilik başarısını Galatasaray düşmanlığı üzerine kurduğunu öne süren Aysal, " Bu alışkanlıkla bugün içine düştüğü durumda da Galatasaray'ı silah olarak kullanarak kurtulmaya çalışıyor" dedi.

"EĞER BİR YANLIŞ VARSA, O DA TFF'NİN MAÇLARI OYNATMASI"

Aziz Yıldırım'ın Emenike, Sezer Öztürk gibi isimlerin transferleri ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara Galatasaray'ı örnek vermesine de değinen Ünal Aysal, "Galatasaray'ın ara transfer döneminde sınırlı bir süresi vardı. Sonuna kadar beklemişiz, son günlerimiz, herkes transfer çalışması yapıyor biz niye yapmayalım?" diyerek soru sordu. Kendilerinin transfer çalışmalarında yanlış bir davranışları olmadığında ısrar eden Aysal, "Eğer bir yanlış varsa o da TFF'nin transfer döneminde maçları oynatmayı sürdürmesidir" diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak mücadelenin yaklaştığı hatırlatılan Aysal, taraftarlar arasındaki gerilimin artıp artmadığının sorulması üzerine bütün gayretinin bu gerilimin taraftarlara yansımaması olduğunu belirtti. Bunun için her türlü mücadeleyi verdiğini söyleyen Ünal Aysal, Fenerbahçe yönetiminden taraftarları sağ duyuya davet edecek açıklamalar beklediğini dile getirdi. "Aziz Yıldırım'ın açıklamaları muhakkak ki taraftarı gerer. Toplum ruh hali yöneticilerin açıklamalarına göre şekilleniyor" diyen Galatasaray Başkanı, yaşananlar için üzgün olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.