Gaffar Okkan suikastının sanığı firar etti

Gaffar Okkan suikastının sanığı firar etti

Suikastten 8 yıl sonra hakkında tutuklama kararı çıkan Şener Dünük, asker olduğu birlikten kaçarak kayıplara karıştı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ilginç bir gelişme yaşandı.

24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 koruma polisi, düzenlenen saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

6 Ekim 2001'de yapılan bir operasyonda hücre evinde yakalanan Şener Dünük'ün suikasta katıldığı belirlenemedi ancak Hizbullah örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklu kaldığı 5 yıl cezasını karşıladığı için serbest bırakıldı.

Ancak karara itiraz eden Savcı, Dünük'ün suikasta katıldığına dair ciddi delillerin bulunduğunu belirterek, kararın bozulmasını talep etti.

YARGITAY MÜEBBET HAPİS İSTEDİ

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararın yanlış olduğunu, Şener Dünük'ün suikasta katıldığı yönünde yeterli delil bulunduğunu belirtti.

Yargıtay, Dünük hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Yargıtay'ın kararı üzerine dosyayı yeniden inceleyen mahkeme, Dünük ile birlikte yargılanan bir diğer suikast zanlısı V.Ş.'yi 6 Ekim günü tutukladı.

Mahkeme, aynı gün 4 aylık asker olan Şener Dünük hakkında da yakalama kararı çıkardı ve birliğine yazı yazarak tutuklanıp geçici olarak askeri cezaevine konulmasını istedi.

Mahkeme, Dünük'ün sevkinin Diyarbakır'a yapılmasını da istedi.

KARARDAN BİR GÜN SONRA KAÇTI

Hakkında yakalama kararı çıkarıldığını öğrenen Dünük, 6 Ekim'deki yakalama kararından bir gün sonra Malkara'daki birliğinden firar ederek kayıplara karıştı.

Tugay Komutanlığı'nın mahkemeye yazdığı yazıda “Adı geçenin tutuklanması, firar ettiğinden dolayı gerçekleşememiştir” denildi.

SABAH

Etiketler :