Galatasaray 1 - Eskişehirspor 1

Galatasaray 1 - Eskişehirspor 1

Turkcell Süper Lig'de 7. hafta mücadelesinde ilk 6 haftayı galibiyetle kapatan Galatasaray evinde, Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı ve liderlik koltuğundaki yerini Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Ali Sami Yen Stadı'nda ilk yarısı sarı-kırmızılıların 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada Galatasaray'ın golü 38. dakikada Nonda'dan gelirken, Eskişehirspor'un bu gole yanıtı 56. dakikada Mehmet Yılmaz'dan geldi. Galatasaray'ın özellikle son dakikalardaki baskısı skoru değiştirmeye yetmedi.

Namağlup takımların mücadelesi sonrasında iki takım da ünvanını korurken, bu maçın ardından Galatasaray puanını 19'a, Eskişehirspor da 13'e yükseltti.

KEİTA VE NONDA YİNE İŞ BAŞINDA

Kasımpaşa maçındaki uyumuyla dikkat çeken Keita ve Nonda ikilisi, Eskişehirspor maçında da kiliti çözen isimler oldular. 38. dakikada gelişen atakta Keita rakibinden çok şık bir hareketle sıyrıldı ve taç çizgisi üzerinde süratle ilerledi, dip çizgiye inmeden ceza sahası içinde bekleyen Nonda'ya doğru yerden pasını gönderdi. Bu pası kontrol eden ve kaleci ile karşı karşıya kalan Nonda, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol sonrasında Eskişehirsporlu oyuncuların Keita'nın topu taça çıkardığı yönünde yoğun itirazları oldu. 1-0.

ŞANS ESKİŞEHİRSPOR'UN YANINDA

56. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Burak'ın pasında, Bülent Ertuğrul ceza sahasına giremeden şutunu attı, Hakan Balta'dan seken top Leo Franco'yu yanılttı. Bir anda boş kaleyi karşısında bulan Mehmet Yılmaz'a topu boş ağlara göndermek kaldı. 1-1.

KARŞILIKLI HAMLELER

Rıza Çalımbay takımı beraberlik golünü bulduktan sonra oyuna iki oyuncu değişikliğiyle müdahalede bulundu. 63. dakikada Çalımbay Ümit Karan ve Burak Yılmaz gibi gole yakın iki oyuncusunun yerine Bülent Kocabey ve Serdar Özbayraktar'a şans verdi. Bu değişikliklerden üç dakika sonra da Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ilk değişikliğini yaptı. Maçın etkisiz isimlerinden olan Kewell'ın yerine sakatlıktan çıkan Aydın Yılmaz oyuna dahil oldu. Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği 74. dakikada geldi Nonda yerini Baros'a bıraktı. Bu değişiklikten bir dakika sonra da Çalımbay son oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Youla yerini Ragıp'a bıraktı.

KEİTA VE ARDA İLK YARIDA ETKİLİ
Ali Sami Yen'deki maça ev sahibi Galatasaray hızlı başlayan taraftı. Topa sahip olmada rakibine büyük üstünlük kuran ev sahibi takım, özellikle Arda ve Keita'nın taşıdığı toplarla gol bulmaya çalıştı. Arda her atakta arkadaşlarını savunmanın arkasına kaçırmaya çalışırken, Keita da sağ çizgiden çok etkili ataklar geliştirdi. Rakibini kendi yarı sahasında karşılayan Eskişehirspor ise ileride bıraktığı Youla ve Ümit Karan ile gol bulmaya çalıştı. Sarı-kırmızılılar aradığı golü Nonda ile buldu ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

BAROS'UN YERİNE NONDA
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Eskişehirspor ile yaptıkları lig maçında, geçen hagtaki Kasımpaşa maçında 3 gol birden atan Nonda'ya ilk 11'de şans verdi. Nonda'nın forma giymesiyle birlikte, genelde maçlarda tek forvet olarak oynayan Baros ise yedek kulübesinde yer aldı. Eskişehirspor maçında yedek kalan Baros'un maç öncesi ısınmaya çıkmaması dikkati çekti.

Hafta içinde sakatlığı bulunan Emre Aşık 18 kişilik maç kadrosunda yer alırken, bu oyuncunun yerine stoperde Servet'in yanında Hakan Balta forma giydi. Bu sabah yapılan ter idmanında yer alan Emre Aşık'ın Eskişehirspor karşısında oynamak istediği, ancak teknik direktör Rijkaard'ın bu oyuncuyu SK Sturm Graz maçı öncesinde riske girmemek için forma vermediği öğrenildi.

Galatasaray'da, Kasımpaşa maçında ilk 11'de forma giyen Elano yedek beklerken, Eskişehirspor karşısında solbek olarak, normalde sağbek olan Uğur oynadı. Galatasaray'da, sakatlıkları nedeniyle Gökhan, Emre Güngör ve Linderoth forma giyemezken, Barış Özbek de kadroda yer almadı.

Etiketler :