Galatasaray'da Polat devri sona erdi

Galatasaray'da Polat devri sona erdi

Galatasaray Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu'nda, Adnan Polat başkanlığındaki kulüp yönetim kurulu, mali bakımdan ibra edilirken, idari bakımdan ibra edilmedi.

Galatasaray'ın tüzüğündeki 59. maddeye göre Adnan Polat başkanlığındaki kulüp yönetim kurulu, mali açıdan ibra edilmesine rağmen, idari açıdan ibra edilmediği için 30 gün içinde kongre yapılacak. Seçime, başkan Adnan Polat ve mevcut yönetimin içerisinden istifa etmiş üyeler de dahil olmak üzere hiçbir yönetici aday olamayacak.

 

HELVACI: "BEN BAŞKAN ADAYLIĞIMI HİÇ AÇIKLAMADIM. BENİM YERİME BAŞKALARI AÇIKLADI"
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Helvacı, "21 Ocak'tan bu yana seçim çağrısı yapılması için uğraşan biri olarak, seçim yapılacak olmasından memnunum" dedi.
Galatasaray Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Helvacı, ibra edilmemenin kimsenin hoşuna giden bir şey olmadığını ifade ederek, "Ama ben 21 Ocak'tan bu yana seçim çağrısı yapılması için uğraşan biri olarak, seçim yapılacak olmasından memnunum. Galatasaray çalkantı içindeydi. Salim bir limana yanaştırılması gerekiyordu. Normal olarak bunu yönetim kurulunun yapması gerekiyordu ama yapılmadı. Bizim yerimize genel kurul, bunun altını çizdi burada. Şu anda Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'na düşen görev, tüzüğe göre 30 gün içinde seçime gitmek. Önemli olan hızlı bir şekilde Galatasaray'ın kendisini yönetecek olan iradeye kavuşmasıdır. Genel kurulun iradesi, bu yönetimin artık kulübü yönetmemesi yönündedir. Şimdi yeni bir seçim gerekiyordu, bu seçim yapılacağı için Galatasaray rahatlayacaktır" dedi.
Kendisinin de dahil olduğu yönetim kurulu üyelerinin, ibra olamamanın ardından gelecek seçimlere katılamayacağı belirten Mehmet Helvacı, "Daha önce istifa eden isimler de aynı cezayla karşı karşıya. İstifa eden Haldun Üstünel ve Cemal Özgörkey de dahil hiçbir yönetici bir dönem aday olamaz. Onlar da bizimle beraber ibra edilmeyenler arasındalar" diye konuştu.
Helvacı, adının başkan adayları arasında gösterilmesinin ve bugünkü kararla kendisinin de cezalı duruma düştüğünün hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:
"Ben başkan adaylığımı açıklamadım. Herkes benim başkan adaylığımı açıkladı. Buna da itiraz ettim. Kendimi ifade edebilen bir insanım. Kimse benim adıma bunu açıklayamaz. Bugüne kadar böyle bir açıklama yapmadım. Genel kurulun bugünkü kararını ben de alkışladım. Bu karara saygılı olmaktan başka yapacak bir şey yok."
Genel kurul tarafından alınan ibra etmeme kararının mahkemeye götürülebileceğini de vurgulayan Mehmet Helvacı, "Her alınan karar mahkeme kararına tabidir ama benim şahsi fikrimi sorarsanız, ben bu karar üzerine mahkemeye falan gitmem. Genel kurul burada iradesini ortaya koydu. Daha önce de ortaya koymuştu. Ben yönetim kurulunda istifa edelim, yahut seçime gidelim, yapmazsanız imza toplar seçime giderim çağrısını bunlar üzerine yaptım. Çünkü Galatasaray'ın nabzını herhalde 2-2,5 ay önce de tutabilecek durumdaydım. Bu durumu görmüştüm ama yönetim kurulundaki başkan ve arkadaşlarım beni inandırıcı bulmadılar ki bugünü yaşama ihtiyacı hissettiler. Bu yaşadıklarımız bilinen ve biraz gecikmiş bir şeydir" şeklinde konuştu.
Bu arada Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyeleri, Mali Kongre'nin sona ermesinin ardından bir toplantı yaptı. Kongre merkezinde bir büroda gerçekleştirilenve yaklaşık bir saat süren toplantının ardından herhangi bir açıklamada bulunulmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :