Galatasaray'da seçim günü heyecanı

Galatasaray'da seçim günü heyecanı

Galatasaray kongre üyeleri, 34’üncü başkanını seçmek için sandık başına gidiyor

Adnan Polat’ın seçim kararı almasından sonra Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran, başkanlık koltuğuna oturmak için yarışacak. Galatasaray Lisesi’ndeki zorlu seçim maratonu saat 10.00’da başlayıp saat 15.00’te sona erecek. 6988 üye 24 sandıkta oy kullanacak.

G.SARAY Kulübü’nün yeni başkanı bugün seçilecek. 27 Mart’ta Mali Genel Kurul’da Adnan Polat yönetiminin idari açıdan ibra edilmemesiyle başlayan kaos süreci Başkanın 6 Nisan’da seçim kararı almasıyla son buldu. Polat’ın genel kurul kararından sonra adaylıklarını açıklayan Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran kulübün 34. başkanı olabilmek için yarışacak. Üyeler bugünkü seçimlerde, Mehmet Helvacı için kırmızı, Ünal Aysal için sarı, Turgay Kıran için ise gri renkli oy pusulalarını kullanacaklar.

İlk kez 3 sene için başkan seçilecek

G.Saray’da daha önce 2 yıl için seçilen başkanlar yenilenen kulüp tüzüğüne göre, bugün seçildiklerinde ilk kez 3 yıl için göreve gelecek. Yeni başkan, kulüp tarihinde 3 yıl için seçilen ilk isim olacak. G.Saray’ın bugün gerçekleştirilecek genel kurulunda yaklaşık 11 bin üyeden kaydı açık ve aidatlarını ödemiş 6 bin 988 kişi, oy kullanmak için sandık başına gidebilecek. Saat 10.00’da başlayacak kongrede oy verme işlemi saat 15.00’de bitecek. Üyeler 24 sandıkta oy kullanacak.

Adnan Polat oy kullanacak mı?

Başkanlık koltuğunu devredecek olan Adnan Polat, kongreye gelip veda konuşması yapacak. Divan başkanı seçimini yapacak olan Polat’ın oy kullanmadan salondan ayrılması bekleniyor. Başkanlık koltuğuna Mart 2008’de oturan Polat, Mart 2010’daki seçimlerde ise Adnan Öztürk’ü geçmeyi başardı. 3 yıl başkanlık yapan Polat, olağanüstü bir seçimle veda edecek. G.Saray’ın 33. başkanı olarak tarihe geçen Polat, görev süresinde Feldkamp, Cevat Güler, Skibbe, Bülent Korkmaz, Rijkaard, Hagi ve Bülent Ünder gibi hocalarla çalıştı.

Aysal sarı Helvacı kırmızı Kıran gri pusula

G.SARAY, 96. seçim döneminde 34. başkanını bugün yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında seçecek. G.Saray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilecek genel kurulda, Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran başkanlık için yarışacak. Kulübün 106 yıllık tarihinde, şimdiye dek 33 kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, 2 dönemde toplam 15 yıl başkanlık yaparak ulaşılması güç bir rekora imza attı. Kulübün en başarılı başkanı ise 5 yılda 4 lig şampiyonluğu, 1 UEFA ve Avrupa Süper Kupa sevinci yaşayan Faruk Süren.

Çamur at izi kalsın politikası yapılıyor

G.SARAY’DA başkan adayı olan Ünal Aysal, Riva ve QVT konusunda yaşanan polemiklere yanıt verdi. Kongreye saatler kala Riva arazisinin çevresindeki arsalarla ilişkili olarak şahsının doğrudan ya da dolaylı bir ilişkisi varmış zannını yaratacak haberler çıkmasını hayretle izlediğini vurgulayan Ünal Aysal, “QVT adlı kuruluşla uzak yakın hiçbir ilişkim yoktur. Kurucusu olduğum Les Ottomans adlı otel ile QVT kuruluşuna ait Ottoman Fund’ın isim benzerliğinden yararlanarak yaratılmak istenen kuşku ortamı son derece manidardır. ‘Çamur at, izi kalsın’ politikalarına en sert tepkiyi üyelerimiz gösterecektir” dedi.

Helvacı çok iddialı: Seçimi kazandım

G.SARAY başkan adaylarından Mehmet Helvacı, dün akşam Sheraton Otel’de üyeleriyle biraraya geldi. Helvacı’nın düzenlediği yemeğe 300 civarında kongre üyesi katıldı. Mehmet Helvacı, bugün yapılacak kongre öncesi iddialı bir açıklamada bulundu. Helvacı, iddialı açıklamalara şöyle: “Ben seçimi kazandım. Artık ikincinin kim olduğunu yarın (bugün) öğreneceğiz. Galatasaray’a çıkar peşinden koşmayan ve doğru işler yapan bir yönetim mantığıyla hizmet edeceğiz. Şimdiden bana seçimi kazandıran, üyelerime teşekkür ederim.”

Kıran, 700 üye ile birlikte morallendi

G.SARAY’DA  bugün yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi başkan adaylarından Turgay Kıran’ın, Kalamış’ta verdiği yemeğe 700 kongre üyesi katıldı. Kıran’ın seçim öncesi moralini oldukça düzelten katılımda yaptığı duygusal konuşma üyeler tarafından takdir topladı. Kıran, “Galatasaray, benim dünyam... Yaşam kaynağım... Herşeyim!.. Galatasaraylılar da ailemdir” şeklinde konuştu. Kıran’a eski başkanlardan Alp Yalman, camianın etkili isimlerinden Hayri Kozak ve Adnan Polat’a yakınlığıyla bilinen birçok kongre üyesinin de destek vermesi dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.