Galatasaray'dan Bayraktar'a suçlama

Galatasaray'dan Bayraktar'a suçlama

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aktar, Bayraktar'ı suçladı.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, yeni stadın açılışından sonra başkan Adnan Polat'ın tavrı nedeniyle ortaya çıkan olağanüstü kongre çağrılarını, "Üyelerimizin nafile bir işle meşgul olacağını sanmıyorum." diye yorumladı.

Aktar, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'nda yaptığı açıklamada, "Olağanüstü genel kurul çağrısına gelirsek; bunlar genellikle konuşulan; fakat uygulaması pek kolay olmayan şeylerdir. Kayda açık üye sayısı 8 bin 500 civarında. Bu sayının yüzde 10'u, 850 eder. Böyle kalabalık bir grubun toplanıp imza vermesi olası gözükmüyor. Mart'ın 15'inden sonra Mali Genel Kurulumuz var. Bütün konular burada önüne boyuna görüşülür. Üyelerimizin durum böyleyken nafile bir işle meşgul olacağını sanmıyorum." şeklinde konuştu.

TOKİ BAŞKANI HADDİNİ AŞTI

Açılışı sırasında protestonun direkt olarak başbakana yapılmadığını belirten Divan Kurulu Başkanı Aktar, "Açılış sırasında asıl protesto, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşmasından sonra başlamıştır. O günün şartlarına uygun olmayan, gerçekten üzücü bir konuşmaydı. Rencide eden, rahmetli Canaydın'ı acz içerisinde gösteren konuşma kabul edilemez. Yapılan aleyhte tezahürat direkt olarak başbakana değildi." dedi.

Polat'ın "Protestoyu yapanlar Galatasaraylı değil" suçlamasını da doğru bulmadığını ifade eden İrfan Aktar, "Adnan Polat'ın protestocuların içerisinde kışkırtıcıların olduğu fikri bana gerçekçi gelmiyor. Zira açılış maçı için kulüp olarak bilet satmadık. Oradaki insanlar Galatasaray Kulübü'nün davetlileri veya sponsor olarak tribüne adını veren şirketlerin davetlileriydi. Orada hesap edilemeyecek ölçüde tezahürat yapacak bir seyirci grubu yoktu. Başkan sanırım o günün üzüntüsüyle böyle bir ifade kullandı. Biz misafire saygıyı prensip edinmiş bir kulübüz; fakat TOKİ Başkanı'nın haddini aşan bir konuşma yapması tribünleri alevlendirdi." diye konuştu.

BAZI BÜROKRAT VE POLİTİKACILAR GERÇEĞİ BİLMİYOR

Galatasaray'ın yeni stada beş kuruş ödemeden sahip olduğu türünde konuşmaların kabul edilemeyeceğini belirten Aktar, şöyle konuştu:

"Bu olaydan sonra bürokrat ya da politikacıların söyledikleri bazı konuların eksik olduğu görüldü. Ali Sami Yen Stadı arazisinde Galatasaray'a ait üst kullanım hakkının geri verilmesi, 384 dönümlük bir arazinin 264 dönümünün de geri verilmesiyle stat yapıldı. Kısacası, TT Arena karşılıksız yapılmadı. Sayın başbakanın ifade ettiği gibi 310 milyon yeni stat için harcandıysa, zaten 416'sının geldiği yer belli. 284 dönümlük üst hakkının değerlendirmesi söz konusudur; ki bu arazinin üstünde Şişli Etfal Hastanesi inşaa ediliyor. Beş kuruş vermeden stat sahibi oldunuz sözleri doğru değildir." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :